ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
11/01/2015 11:38 EET | Updated 11/01/2015 12:03 EET

Κόντρα Σταμάτη-ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη συνέντευξη Τσίπρα

Eurokinissi

«Πυρά» κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τη συνέντευξη του δεύτερου στη Real News, εκτόξευσε ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «ο κ. Τσίπρας είναι σήμερα ιδιαίτερα αποκαλυπτικός. Όσο χρόνο, λέει, θα διαρκούν οι διαπραγματεύσεις του με τους δανειστές, θα καλύπτει τις υποχρεώσεις των δανείων με έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου. Τα οποία, προφανώς, θα κληθούν να απορροφήσουν είτε οι τράπεζες είτε οι πολίτες που έχουν καταθέσεις στις τράπεζες».

«Αυτό σημαίνει πως αν οι τράπεζες δεν μπορούν να τα απορροφήσουν- λόγω των ορίων που έχει θέσει η ΕΚΤ- και οι καταθέτες αρνηθούν να τα αγοράσουν οικειοθελώς, τότε για να αποφύγει τη χρεοκοπία, δεν του μένει άλλος δρόμος από το να κάνει υποχρεωτική την “αγορά” αυτών των γραμματίων από τους καταθέτες. Επειδή οι δανειστές προφανώς δεν πρόκειται να χορέψουν στα “νταούλια που θα βαράει” ο ΣΥΡΙΖΑ, οι επιλογές του κ. Τσίπρα είναι είτε χρεοκοπία, είτε υποχρεωτικό “χέρι” στις καταθέσεις των πολιτών.Αυτό τον εφιάλτη υπόσχεται ο κ. Τσίπρας στον Ελληνικό λαό».

 

Στην ανακοίνωση απάντησε με δική του ανακοίνωση το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ: «Εκείνοι που έχουν καταληστέψει τις καταθέσεις των πολιτών, τους μισθούς και τις συντάξεις τους, έχουν το θράσος να κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για χρεοκοπία.Ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται τις καταθέσεις, την ανόρθωση της οικονομίας και την ανακούφιση χιλιάδων νοικοκυριών από τα χρέη και τη φτώχεια. Τα ψέματα τελείωσαν κ. Σαμαρά. Ο λαός σας ξέρει πολύ καλά και δεν χρειάζεται να σας μάθει και άλλο».

Sponsored Post