Ζιγκολό ετών 16 στις σκοτεινές πιάτσες της Αθήνας

Ζιγκολό ετών 16 στις σκοτεινές πιάτσες της Αθήνας
Sooc

«Νέος, αθλητικός τύπος και γυμνασμένος, χαρίζει τη συντροφιά του σε άντρες. Απόλυτη εχεμύθεια και διακριτικότητα. Πενήντα ευρώ η ώρα. Περιμένω τηλέφωνό σας».

Αυτή είναι μία από τις εκατοντάδες ερωτικές αγγελίες που κατακλύζουν τις «ροζ» ιστοσελίδες. Για τους νεαρούς που επιζητούν τον εύκολο πλουτισμό πουλώντας το κορμί τους το διαδίκτυο είναι ένας «ανώδυνος» τρόπος να βρουν πελάτες. Ο δεύτερος δρόμος για εκείνους είναι τα στέκια γύρω από την οδό Φυλής και την πλατεία Ομονοίας. Εκεί σύχναζε, σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, ο ένας από τους δύο δολοφόνους τους μεγάλου Έλληνα συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα.

Στα κακόφημα στέκια της Φυλής αναζητούσε άνδρες με γεμάτες τσέπες που θα μπορούσαν να του χαρίσουν τα χρήματα που θα του εξασφάλιζαν τη «μεγάλη» ζωή. Ο 25χρονος σήμερα Σ.Μ. άρχισε να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως «συνοδός» ανδρών από τότε που ήταν 16 ετών. Με τον τρόπο αυτό εξασφάλιζε το χαρτζιλίκι του, το οποίο τον τελευταίο καιρό ξόδευε μαζί με την κοπέλα του, μία κοπέλα από τη Ρουμανία με την οποία ήταν αχώριστοι. Οι περισσότεροι άλλωστε –περιγράφει πληροφορημένη πηγή- από τους νεαρούς που προσφέρουν τέτοιου είδους… υπηρεσίες είναι «στρέιτ».

Ο Σ.Μ. δεν είναι ο μόνος που κάνει αυτή τη δουλειά. Ακόμα και κατά τη διάρκεια της μέρας στην Ομόνοια συναντάς άνδρες –ανάμεσά τους ανήλικοι ηλικίας 16 ετών- που περιμένουν στα «σημεία του έρωτα» για ώρα μέχρι να περάσει κάποιος με το αυτοκίνητο ή πεζός και να τους «χρησιμοποιήσει» για ένα βράδυ.

Το ίδιο «παιχνίδι» γίνεται και μέσα σε συγκεκριμένα μπαρ. Εκεί όποιος πηγαίνει δεν πηγαίνει τυχαία. «Γίνεται ανταλλαγή. Ο πιτσιρικάς που έχει έρθει στην Ελλάδα και δεν έχει στον ήλιο μοίρα αναζητά το εύκολο χρήμα και ο πελάτης την απόλαυση. Το πράγμα ξεφεύγει από το νόμιμο πλαίσιο όταν μπαίνουν στο παιχνίδι ανήλικοι», λέει στον «ΕΤ» της Κυριακής αστυνομική πηγή. Προσθέτει δε ότι «στο κέντρο της Αθήνας η ανδρική πορνεία γίνεται το τελευταίο διάστημα πιο οργανωμένα. Πρόκειται για δεκάδες νεαρούς από τη Ρουμανία και την Αλβανία αλλά και Ρομά που έρχονται από τη Ξάνθη αποκλειστικά για το σκοπό αυτό. Οι πιτσιρικάδες μπορεί να το κάνουν ακόμα και για να πάρουν ένα ακριβό παντελόνι».

Η αμοιβή των ατόμων αυτών δεν είναι πάντα η ίδια. Κάποιοι αμείβονται με μετρητά –η «ταρίφα» ξεκινά από τα 50 ευρώ και φτάνει τα 200- και κάποιοι με την απολαβή προνομίων, όπως ένα γεύμα σε εστιατόριο ή αγορά ρούχων. Οι σεξουαλικές πράξεις γίνονται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο σπίτι των πελατών ή σε «ροζ» ξενοδοχεία της Ομόνοιας και της Φυλής.

Αξιωματικός της Ασφάλειας που έχει ερευνήσει το θέμα της ανδρικής πορνείας αναφέρει ότι τα πράγματα περιπλέκονται όταν ο «πελάτης» ξεπερνά τα όρια ζητώντας πράγματα εκτός του πλαισίου μιας ερωτικής βραδιάς. Αυτό συνήθως συμβαίνει όταν η σχέση «πελάτη» και εκδιδόμενου άνδρα είναι μακροχρόνια. «Αυτοί που πληρώνουν για μία ερωτική βραδιά μπορεί να είναι από οποιαδήποτε κοινωνική τάξη. Τα προβλήματα προκύπτουν όταν ξεχνούν ότι πρόκειται για μία επί πληρωμή ερωτική σχέση ή όταν ο συνοδός αντιληφθεί ότι έχει το πελάτη στο χέρι και μπορεί να του ζητάει τα πάντα. Τα ερωτικά εγκλήματα συνήθως είναι άγρια και σχεδόν πάντα εξιχνιάζονται γιατί οι δράστες λειτουργούν παρορμητικά και με πάθος αφήνοντας πίσω τους πλήθος στοιχείων σε βάρος τους», εξηγεί στέλεχος της Ασφάλειας.

Στη δολοφονία Κουμανταρέα ο 25χρονος Σ.Μ. και ο 29χρονος συνεργός του στραγγάλισαν τον συγγραφέα στις 5 Δεκεμβρίου 2014 μέσα στο σπίτι του στην Κυψέλη αγνοώντας ότι άφησαν δαχτυλικά τους αποτυπώματα σε όλο το σπίτι. Δεν πρόλαβε να περάσει ένας μήνας και η ΕΛ.ΑΣ. εξιχνίασε το έγκλημα. Αυτό που δεν έχει βρεθεί ακόμα είναι τα 150.000 ευρώ που φέρονται να πήραν οι δράστες, χρήματα που προέρχονταν από σπίτι που είχε πουλήσει ο συγγραφέας στην Κηφισιά. Ο 25χρονος Σ.Μ. συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας, ενώ ο συνεργός του αναζητείται.

Προβληματικός νόμος

Προβληματικό χαρακτηρίζει το νόμο για τη σεξουαλική εργασία ο πρόεδρος της Φιλελεύθερης Συμμαχίας, Γρηγόρης Βαλλιανάτος. «Πρόκειται για έναν απαράδεκτο νόμο που διευκολύνει το trafficking και κάνει τη ζωή δύσκολη σε όσους θέλουν να εργαστούν στον κλάδο αυτό νόμιμα. Ο νόμος αυτός θα πρέπει να αλλάξει προκειμένου να δίνονται ευκολότερα άδειες ασκήσεως επαγγέλματος για εκδιδόμενους επί χρήμασι και άδειες για τη λειτουργία ανάλογων χώρων εργασίας. Αυτή στη στιγμή κανένας άνδρας εκδιδόμενος δεν έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Έτσι, ωθούνται άνθρωποι στο να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους παράνομα», λέει στον «ΕΤ» της Κυριακής ο κ. Βαλλιανάτος.

Δημοφιλή