Γράμμα στον Μαραντόνα έστειλε ο Φιντέλ Κάστρο

Γράμμα στον Μαραντόνα έστειλε ο Φιντέλ Κάστρο
Φωτογραφία από τη συνάντηση του Κάστρο με τον Μαραντόνα το 2005
Φωτογραφία από τη συνάντηση του Κάστρο με τον Μαραντόνα το 2005
AFP via Getty Images

Επιστολή στον Ντιέγκο Μαραντόνα έστειλε σύμφωνα με το δίκτυο telesur, ο Φιντέλ Κάστρο. «Ο Φιντέλ είναι καλά και μου στέλνει αυτή την επιστολή» λέει στην κάμερα του telesur, ο Μαραντόνα.

Ο Μαραντόνα δήλωσε ότι ο Φιντέλ του έγραψε για την αποτυχία του ιμπεριαλισμού στη Λατινική Αμερική και εξέφρασε τη χαρά του για την επιστροφή των 5 Κουβανών, που κρατούνταν για 15 χρόνια σε φυλακές των ΗΠΑ, κατηγορούμενοι για κατασκοπία..

Την περασμένη εβδομάδα, η φήμη ότι ο Φιντέλ είχε πεθάνει κυκλοφόρησε ευρέως στο Twitter και φαίνεται πως πρόθεση της επιστολής, ήταν μεταξύ άλλων να δώσει τέλος στα σενάρια. Ο ανιψιός του Φιντέλ, Αλεχάνδρο Κάστρο, είχε δηλώσει πάντως στην HuffPost Greece, ότι ο Φιντέλ είναι καλά και ότι σύντομα θα συναντηθεί με τους 5 Κουβανούς που απελευθερώθηκαν μετά τη συμφωνία Ραούλ- Ομπάμα, της 17ης Δεκεμβρίου.

Το δίκτυο Telesur είναι ένα ισχυρό δημοσιογραφικό μέσο που χρηματοδοτείται από αριστερές κυβερνήσεις στη Λατινική Αμερική και ειδικότερα της Βενεζουέλας ώστε να γίνει το αντίβαρο των μεγάλων δυτικών τηλεοπτικών δικτύων όπως το CNN και το BBC.

Δημοφιλή