Ανίτα Έκμπεργκ: Oι καλύτερες σκηνές της εκρηκτικής σεξοβόμβας

Ανίτα Έκμπεργκ: Oι καλύτερες σκηνές της εκρηκτικής σεξοβόμβας
Swedish actress Anita Ekberg wears a Bavarian hat in one of the beer tents at the October Festival in Munich, Germany, Sept. 20, 1965. (AP Photo)
Swedish actress Anita Ekberg wears a Bavarian hat in one of the beer tents at the October Festival in Munich, Germany, Sept. 20, 1965. (AP Photo)
ASSOCIATED PRESS

Η πανέμορφη Σουηδέζα ηθοποιός Ανίτα Έκμπεργκ, δεθνές σύμβολο της χρυσής εποχής του ιταλικού κινηματογράφου, πέθανε σε ηλικία 83 ετών, αφήνοντας πίσω της μία πλούσια κληρονομιά.

Ο διασημότερος ρόλος της είναι αδιαμφισβήτητα αυτός στην «Dolce Vita» του Φεντερίκο Φελίνι, όπου έλαμψε με την ερμηνεία της στο πλευρό του Μαρτσέλλο Μαστρογιάννι.

H Έκμπεργκ συνεργάστηκε με τον Φελίνι σε άλλα τρία έργα: «Βοκκάκιος», «Oι Κλόουν» και «Η Συνέντευξη». Στην Ιταλία, εκτός από την «Γλυκιά Ζωή», η Σουηδέζα ηθοποιός έπαιξε και στο έργο «Επτά φορές γυναίκα», του Βιττόριο Ντε Σίκα, ενώ συμπρωταγωνίστησε σε αμερικανικές ταινίες, κατά την δεκαετία του εξήντα, με τους Ντιν Μάρτιν και Φρανκ Σινάτρα.

Η περίφημη σκηνή στο συντριβάνι Fontana di Trevi της Ρώμης στην «Dolce Vita» μπορεί να είναι αυτή που έρχεται στο μυαλό όλων όταν ακούνε το όνομά, αλλά η πληθωρική σταρ προκάλεσε ρίγη συγκίνησης με την παρουσία της σε πολλά ακόμη φιλμ.

Ιδού οι σκηνές που το αποδεικνύουν:

Zarak (1956)

Ο Αφγανός ληστής Ζάρακ Καν, τον οποίο υποδύεται ο Βίκτωρ Ματσιούρ, εκδηλώνει ένα επικίνδυνο ενδιαφέρον για μία από τις γυναίκες του πατέρα του. Την πέτρα του σκανδάλου υποδύεται φυσικά η Ανίτα Έκμπεργκ, η οποία σε αυτή τη σκηνή χορεύει ξελογιάζοντας όχι μόνο τον Ζάρακ, αλλά και όλους τους θεατές.

Screaming Mimi (1958)

Σε αυτό το θρίλερ, το οποίο υποσχόταν «ένταση που δύσκολα θα αντέξετε», η Έκμπεργκ παίζει μια γυναίκα που είναι κλεισμένη σε ένα τρελοκομείο και δραπετεύει μαζί με τον ψυχίατρό της, αλλά τελικά καταλήγει να χορεύει σε ένα κλαμπ. Η σταρ προσέφερε στο κοινό ακόμη έναν αισθησιακό χορό που αποδεικνύει ότι μια γυναίκα μπορεί να είναι σέξι χωρίς να γίνεται χυδαία.

Boccaccio '70 (1962)

Η Έκμπεργκ υποδύεται τον μοναδικό εαυτό της σε ακόμη μία ταινία του Φεντερίκο Φελίνι. Βλέποντας τη σκηνή είναι ξεκάθαρο γιατί αυτή η γυναίκα αποτέλεσε τη μούσα του διάσημου σκηνοθέτη.

Way … Way Out (1966)

Ο Τζέρι Λιούις και η Κόνι Στίβενς υποδύονται το πρώτο ζευγάρι από την Αμερική που θα ζήσουν σε μία βάση στο φεγγάρι. Θα πρέπει όμως να συνυπάρξουν με τους ρώσους τους διπλανούς πόρτας! Εκεί κάνει την εμφάνισή της η Έκμπεργκ, σε μελαχρινή αλλά εξίσου εντυπωσιακή εκδοχή.

BONUS!

Και επειδή ξέρουμε ότι θα θέλατε σίγουρα να την απολαύσετε ξανά, ιδού και η θρυλική σκηνή στο συντριβάνι Fontana di Trevi της Ρώμης στην «Dolce Vita»

Δημοφιλή