Ανασύρθηκε και το δεύτερο μαύρο κουτί του αεροσκάφους της AirAsia

Ανασύρθηκε και το δεύτερο μαύρο κουτί του αεροσκάφους της AirAsia
AP Photo/Achmad Ibrahim
AP Photo/Achmad Ibrahim
ASSOCIATED PRESS

Δύτες του Πολεμικού Ναυτικού της Ινδονησίας ανέσυραν το δεύτερο μαύρο κουτί του μοιραίου αεροσκάφους της AirAsia, που έπεσε στη θάλασσα και οδήγησε στο θάνατο και τους 162 επιβαίνοντες. Το δεύτερο κουτί είναι ο καταγραφέας των συνομιλιών μεταξύ των πιλότων που σε συνδυασμό με το πρώτο, τον καταγραφέα των στοιχείων πτήσης που έχει ήδη ανασυρθεί, αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια του δυστυχήματος.

Αξιωματούχοι της Ινδονησίας επιβεβαίωσαν το πρωί της Τρίτης επίσημα, όπως μεταδίδει το Reuters, πως και ο δεύτερος καταγραφέας ανασύρθηκε.

Το δεύτερο μαύρο κουτί βρέθηκε κοντά στο σημείο όπου εντοπίστηκε περίπου 24 ώρες νωρίτερα και ο καταγραφέας στοιχείων πτήσης. Το μαύρο κουτί με τον καταγραφέα των συνομιλιών στο θάλαμο διακυβέρνησης μεταφέρθηκε σε σκάφος Πολεμικού Ναυτικού της Ινδονήσιος και αναμένεται να σταλεί στην πρωτεύουσα Τζακάρτα για ανάλυση.

Το αεροσκάφος Airbus Α320-200 της AirAsia εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 28 Δεκεμβρίου εν μέσω κακών καιρικών συνθηκών και ενώ εκτελούσε δίωρη πτήση από την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ινδονησίας τη Σουραμπάγια προς τη Σιγκαπούρη.

Δημοφιλή