Παπανδρέου: Το ΠΑΣΟΚ ταυτίστηκε με τις πιο συντηρητικές εκφάνσεις της δεξιάς

Παπανδρέου: Το ΠΑΣΟΚ ταυτίστηκε με τις πιο συντηρητικές εκφάνσεις της δεξιάς
Ο πρόεδρος του Κινήματος, Γιώργος Παπανδρέου (Φωτογραφία Αρχείου)
Ο πρόεδρος του Κινήματος, Γιώργος Παπανδρέου (Φωτογραφία Αρχείου)
Eurokinissi

Το ΠΑΣΟΚ έχει σοβαρό πρόβλημα, γιατί ταυτίστηκε με τις πιο συντηρητικές εκφάνσεις της δεξιάς και υπάρχει πλέον ιδεολογική διαφορά, δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

Ανέφερε επίσης ότι ήταν υποχρέωσή του να ιδρύσει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, για να υπάρξει ένα νέο ξεκίνημα με βάση αρχές και αξίες, τις οποίες το ΠΑΣΟΚ εγκατέλειψε συνεργαζόμενο με τη ΝΔ.

Εγώ δεν έπαιξα τη χώρα στα ζάρια, όπως έκανε πρόσφατα ο κ. Σαμαράς, τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός.Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι ο ίδιος, η κυβέρνησή του και ο ελληνικός λαός σήκωσαν ένα πολύ μεγάλο βάρος. Ειδικότερα για τον ίδιο ανέφερε ότι σήκωσε βάρος που αναλογούσε σε άλλους και ειδικότερα στην κυβέρνηση Καραμανλή, που παρέδωσε τη χώρα σχεδόν χρεοκοπημένη και ουσιαστικά ήταν εκείνη που έβαλε τη χώρα στο μνημόνιο.

Εμείς, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, εμποδίσαμε να σκάσει η χώρα που ήταν έτοιμη για κάτι τέτοιο και προχωρήσαμε σε αλλαγές οι οποίες εμποδίστηκαν από πολλούς. Τόνισε επίσης ότι το μνημόνιο, για το οποίο ευθύνεται η προηγούμενη κυβέρνηση, δεν είναι το πρόβλημα. Το πρόβλημα, πρόσθεσε, είναι οι αιτίες που μας έφεραν στο μνημόνιο.

(Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή