13 τρόποι για να βελτιώσετε την υγεία σας σε 60 δευτερόλεπτα (ή και λιγότερο)

Βελτιώστε την υγεία σας σε 60 δευτερόλεπτα
Kris Hanke

Εάν είστε από εκείνοι που ισχυρίζονται ότι δεν βρίσκουν χρόνο για να κάνουν κάτι για τον εαυτό τους, οι παρακάτω 13 τρόποι για να βελτιώσετε την υγεία σας δεν θα σας αφήσουν κανένα περιθώριο για δικαιολογίες, αφού δεν θα χρειαστεί να σπαταλήσετε πάνω από 60 δευτερόλεπτα.

Πάρτε μια βαθιά ανάσα

Όταν βρίσκεστε στις πιο στρεσαρισμένες στιγμές σας, μην ξεχνάτε την πιο βασική μέθοδο χαλάρωσης, τις ανάσες! Μερικές αργές, βαθιές ανάσες θα μειώσουν το άγχος σας και θα μειώσουν την έντονη ταχυπαλμία που νιώθετε.

Δώστε σε έναν αγαπημένο σας μια αγκαλιά

Τίποτε δεν συγκρίνεται με μία αγκαλιά. Όχι μόνο προσφέρει ένα ζεστό συναίσθημα που θα σας κάνει να νιώσετε πιο ευτυχής και χαλαρός, αλλά θα σας ωφελήσει και σωματικά, αφού οι αγκαλιές ρίχνουν την πίεση και βελτιώνουν το ρυθμό της καρδιάς.

Γελάστε

Λένε ότι το γέλιο είναι το καλύτερο γιατρικό και όχι άδικα, αφού βοηθά τον οργανισμό να αποβάλλει το άγχος, βοηθά στην ενίσχυση της μνήμης και κάνει το σώμα να αντιδρά με τον ίδιο τρόπο που αντιδρά κατά τη σωματική άσκηση.

Τσιμπήστε λίγη μαύρη σοκολάτα

Τα φυσικά συστατικά που περιέχονται στη μαύρη σοκολάτα προστατεύει την καρδιά με διάφορους τρόπους, όπως ρυθμίζοντας την πίεση, ανεβάζοντας τα επίπεδα της καλή χοληστερόλης και βοηθώντας την καλή κυκλοφορία. Υπάρχουν ακόμα και μερικά στοιχεία που δείχνουν ότι η σοκολάτα προλαμβάνει τον διαβήτη και προστατεύει το δέρμα.

Αναζητήστε την θετική πλευρά

Λίγη αισιοδοξία θα σας πάει μπροστά. Βρείτε τη θετική πλευρά κάθε κατάστασης και ενισχύστε με αυτόν τον τρόπο το ανοσοποιητικό σας.

Πάρτε το βλέμμα σας από την οθόνη του υπολογιστή σας

Εάν κάνετε δουλειά γραφείου ή περνάτε πολύ χρόνο μπροστά μπροστά στον υπολογιστή σας, σημαίνει ότι κουράζετε αρκετά τα μάτια σας. Εφαρμόστε κανόνα 20-20-20. Με λίγα λόγια, για κάθε 20 λεπτά που περνάτε μπροστά από την οθόνη, κοιτάξτε 20 μέτρα μακριά για 20 δευτερόλεπτα.

Πλύνετε τα χέρια σας

Θα σας πάρει περίπου 20 δευτερόλεπτα και αξίζει τον χρόνο σας, αφού μειώνει τον κίνδυνο να αρρωστήσετε από γρίπη ή κοιλιακά προβλήματα.

Βάλτε τη ζώνη σας

Δεν χρειάζεται καν να επιχειρηματολογήσει κανείς για τη ζώνη στο αυτοκίνητο. Μην ξεχνάτε ποτέ να την φοράτε, ακόμα κι αν πρόκειται για κοντινές αποστάσεις.

Βάλτε κανέλα στο πρωινό σας

Αντικαθιστώντας το αλάτι και τη ζάχαρη με μπαχαρικά είναι ένας έξυπνος τρόπος για να γλιτώσετε θερμίδες, χωρίς να χάσετε καθόλου από γεύση. Η κανέλα συγκεκριμένα, έχει ιδιότητες που προστατεύουν από διαβήτη και μειώνουν τη χοληστερίνη .

Ξαπλώστε σε εμβρυακή στάση

Είναι η πιο χαλαρωτική στάση της γιόγκα αλλά αποτελεί έναν ιδανικό τρόπο για να τεντώσετε το κορμί σας και να ανακουφίσετε τους πόνους στην πλάτη και τον αυχένα σας.

Φορέστε αντηλιακό

Ακόμα και τον χειμώνα, το αντηλιακό είναι απαραίτητο για να προστατέψετε το δέρμα σας και από τον καρκίνο και από τη φωτογήρανση.

Κάντε σανίδα

Η θέση σανίδα είναι μία άσκηση που δυναμώνει όλο τον κορμό και ένα λεπτό την ημέρα μόνο, φτάνει για να δείτε αποτελέσματα.

Χαμογελάστε

Δεν είναι τυχαίο ότι οι άνθρωποι που χαμογελούν είναι συνήθως και χαρούμενοι άνθρωποι. Έρευνα που έγινε το 2010, έδειξε ότι εκτός από χαρούμενοι, όσοι χαμογελούν συχνά, ζουν και περισσότερο.

Ακόμα κι αν δεν το νιώθετε απόλυτα, ένα χαμόγελο θα σας κάνει να νιώσετε πολύ καλύτερα και να χαλαρώσετε.

Αυτό το άρθρο/blog βασίστηκε στο κείμενο 13 Ways To Improve Your Health In 60 Seconds Or Less που δημοσιεύτηκε στην Huffington Post Αμερικής.