Τσίπρας: Ευρώ χωρίς άλλες θυσίες. Καμία συνεργασία με Παπανδρέου, ΠΑΣΟΚ , Ποτάμι

Τσίπρας: Ευρώ χωρίς άλλες θυσίες. Καμία συνεργασία με Παπανδρέου, ΠΑΣΟΚ , Ποτάμι

Στην επόμενη ημέρα των εκλογών και στην ανάγκη να στηριχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως πρώτο κόμμα από κόμματα της Αριστεράς, αναφέρθηκε o Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο STAR. Χαρακτήρισε τη δημιουργία νέων κομμάτων το τελευταίο διάστημα, ως “πιθανή παγίδα” εγκλωβισμού μιας κυβέρνησης.

Όπως τόνισε, η αριστερά θα διαδραματίσει κρίσιμο πολιτικό ρόλο αυτή την περίοδο και είναι αδιανόητο “να σφυρίζει κλέφτικα” σημειώνοντας πως εάν τα πράγματα το φέρουν έτσι και “χρειαστούμε ψήφο για την εφαρμογή του προγράμματός μας που...απαλύνει πληγές του μνημονίου...θεωρώ αδιανόητο να το αρνηθεί το ΚΚΕ”.

Αρνήθηκε κατηγορηματικά κάθε συνεργασία με Παπανδρέου, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι. Ειδικότερα για τον κόμμα του κ.Θεοδωράκη ανέφερε πως αποτελεί συμπληρωματική δύναμη στο μνημονιακό κατεστημένο. Οι προτάσεις φανερώνουν πως δημιουργήθηκε για να αρδεύει τον αντιμνημονιακό χώρο.

Σε ό,τι αφορά το “ναυάγιο” της συνεργασίας με τη ΔΗΜΑΡ, ο κ.Τσίπρας τόνισε πως ο διάλογος ήταν ειλικρινής αλλά ήταν περιορισμένος ο χρόνος αν και υπήρχαν συγκλίσεις όπως στο θέμα της αναγκαιότητας επίσπευσης των εκλογών και μη ανάδειξης νέου ΠτΔ. “Δεν υπήρξε ο χρόνος για προγραμματικές συγκλίσεις, πήραν τις αποφάσεις τους, τις σεβόμαστε” και ίσως υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας μετά τις εκλογές.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ανάγκης διενέργειας επαναληπτικών εκλογών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε πως απεύχεται κάτι τέτοιο. “Δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι το σενάριο των δεύτερων εκλογών” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ψήφος ανοχής από το ΚΚΕ

Στο θέμα των μετεκλογικών συνεργασιών ο Αλέξης Τσίπρας απεύθυνε για άλλη μια φορά πρόσκληση συνεργασίας στο ΚΚΕ, μην αποκλείοντας και την ψήφο ανοχής από τον Περισσό. «Σε αυτή την ιστορική στιγμή, την κρίσιμη στιγμή το ΚΚΕ είναι αδιανόητο να σφυρίζει αδιάφορα. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται την ανοχή ή την ψήφο του Κομμουνιστικού κόμματος για να απαλύνει τις πληγές του μνημονίου, μου φαίνεται αδιανόητο ότι μπορεί να αρνηθεί. Αυτοί θα αποφασίσουν», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

H απειλή του Grexit

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στην συζήτηση που έχει ξεκινήσει και πάλι για την έξοδο της χώρας από το ευρώ επεσήμανε πως «το grexit είναι ένα ξαναζεσταμένο φαγητό το οποίο έχει πεθάνει και είναι νεκρό». Μάλιστα εκτίμησε πως «κάποιοι προσπαθούν να το αναστήσουν χωρίς καμία επιτυχία».

Ο κ. Τσιπρας διευκρίνισε πως στον ΣΥΡΙΖΑ «δεν έχουμε ούτε κρυφή ατζέντα, δεν έχουμε ούτε plan b, γιατί αυτό που έχουμε για plan a είναι το plan b στην λιτότητα και στο μνημόνιο»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε στον πρωθυπουργό τονίζοντας πως «άλλαξε 180 μοίρες στρατηγική αφού η φοβέρα δεν έπιασε. Άρχισε τις υποσχέσεις, και έρχεται τώρα και λέει ότι θα αποκαταστήσει τις ζημίες που δημιούργησε εδώ και 2,5 χρόνια».

Ο Γιάννης Στουρνάρας και... τα σάπια φρούτα

Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα με αφορμή τις δηλώσεις που είχε κάνει πριν την προεδρική εκλογή για έλλειψη ρευστότητας στην αγορά. «Είναι σαν να είσαι μανάβης και να λες ότι έχω σάπια φρούτα. Δεν ζητάμε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας να είναι ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουμε να κάνει την δουλειά του και να μην έχει πολιτικές φιλοδοξίες». Μάλιστα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε πως «οι καταθέσεις των Ελλήνων είναι εγγυημένες και δεν υπάρχει απολύτως καμία ανησυχία».

Δημοφιλή