«Θωρακίζει» το δίκτυο μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων η ΕΛΑΣ υπό το φόβο «χακαρίσματος»

«Θωρακίζει» το δίκτυο μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων η ΕΛ.ΑΣ υπό το φόβο «χακαρίσματος»
Computer hacker POV, Seattle, WA
Computer hacker POV, Seattle, WA
Bill Hinton via Getty Images

Την ασφαλή μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων μέσω του δικτύου «ΣΥΖΕΥΞΙΣ» θωρακίζει η ΕΛ.ΑΣ. ενόψει των βουλευτικών εκλογών και υπό το φόβο επίθεσης από χάκερ την ημέρα διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας.

Σε σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συμμετείχαν όλοι αρμόδιοι αξιωματικοί του Σώματος, εκπρόσωποι του Εθνικού Δικτύου Διαχείρισης Περιστατικών Ασφαλείας του Υπουργείου Εσωτερικών, της Εθνικής Αρχής Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Επιθέσεων ( CERT ), του Εθνικού Δικτύου Δημόσιου Τομέα / ΣΥΖΕΥΞΙΣ, της Περιφέρειας Αττικής, του Ο.Τ.Ε., της Forthnet και της Singular Logic.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης πραγματοποιήθηκε ενημέρωση σχετικά με τους τρόπους αντιμετώπισης τυχόν τεχνικών θεμάτων ή κακόβουλων ενεργειών, κατά τη διάρκεια της μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Προκειμένου να επιτευχθεί η απρόσκοπτη και ομαλή διεξαγωγή της μετάδοσης, καθορίστηκε ομάδα συντονισμού της εκλογικής διαδικασίας, από όλους τους εμπλεκόμενους Φορείς, για άμεση και συνεχή επικοινωνία, με στόχο την προστασία της διαδικασίας μετάδοσης των αποτελεσμάτων.

Σημειώνεται ότι η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρίσκεται ήδη σε κατάσταση διαρκούς ετοιμότητας, για τη διαφύλαξη των διαδικτυακών υποδομών από κυβερνοεπιθέσεις, προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά η ροή της μετάδοσης των αποτελεσμάτων.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα