ΔΙΕΘΝΕΣ
15/01/2015 17:35 EET | Updated 15/01/2015 17:36 EET

Ψηφιακή έκδοση του «φύλλου των επιζόντων» του Charlie Hebdo, για κινητά και tablets

ASSOCIATED PRESS
A man buys a copy of Charlie Hebdo newspaper at a newsstand in Saint Jean de Luz, southwestern France, Wednesday, Jan. 14, 2015. In an emotional act of defiance, Charlie Hebdo resurrected its irreverent and often provocative newspaper, featuring a caricature of the Prophet Muhammad on the cover that drew immediate criticism and threats of more violence. (AP Photo/Bob Edme)

Τη δημιουργία εφαρμογής που θα επιτρέπει στους αναγνώστες να «κατεβάσουν» το υλικό της σατυρικής εφημερίδας και ιδίως το τελευταίο φύλλο της, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως το «φύλλο των επιζώντων», ανακοίνωσε σήμερα η διεύθυνσή του Charlie Hebdo καθώς για δεύτερη ημέρα, την Πέμπτη, τα φύλλα της είχαν είχαν εξαντληθεί.

Η ψηφιακή έκδοση του φύλλου είναι διαθέσιμη για smartphones και τάμπλετ μέσω της ειδικής εφαρμογής που ενώ η ψηφιακή έκδοση θα είναι διαθέσιμη στα 3ευρώ, όσο δηλαδή και η έντυπη.

Η εφαρμογή θα επιτρέπει επίσης στο χρήστη να γίνει συνδρομητής της εφημερίδας ενώ επιπλέον, ψηφιακές εκδόσεις του «φύλλου των επιζώντων» θα είναι διαθέσιμες σε αγγλικά, ισπανικά και αραβικά από την Παρασκευή.

Η «έκδοση αυτή υλοποιήθηκε μεεθελοντικής εργασίας, υπό τις οδηγίες της ομάδας της Charlie Hebdo από τις ομάδες της οργάνωσης “Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα” και του περιοδικού “Courrier International”», ανακοίνωσε η διεύθυνση της εφημερίδας.

Την εφαρμογή —που αποτελεί προϊόν συνεργασίας, κυρίως με την εφημερίδα Le Monde— θα μπορούν να «κατεβάσουν» οι χρήστες συσκευών με λειτουργικά συστήματα Android, iΟS και Windows 8 στην Ευρώπη και στη Βόρεια Αμερική, όπως επίσης «και σε άλλες χώρες όπου η νομοθεσία το επιτρέπει».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)