Επικίνδυνο εύφλεκτο υλικό προσπάθησε να αγοράσει η «Αγγελική» του Ξηρού. Οι καταθέσεις που την «καίνε»

Επικίνδυνο εύφλεκτο υλικό προσπάθησε να αγοράσει η Αγγελική του Ξηρού. Οι καταθέσεις που την «καίνε»
ΕΛ.ΑΣ.

Νέα στοιχεία για τη δράση της καταζητούμενης Αγγελικής, συγκεντρώνουν οι διωκτικές αρχές και μέσα από αυτά αναδεικνύεται ο πραγματικός της ρόλος στο πλευρό του Χριστόδουλου Ξηρού και ο σημαντικός ρόλος που ίδια διαδραμάτιζε για την εξυπηρέτηση των σχεδίων του “Μανόλη” της 17Ν. Ένα από αυτά είναι η μαρτυρία που έχουν λάβει οι αρχές πως η νεαρή γυναίκα προσπάθησε στις 29 Δεκεμβρίου να προμηθευτεί νιτρομεθάνιο, ένα άκρως επικίνδυνο υλικό.

Η υπάλληλος της εταιρείας την ενημέρωσε πως δεδομένου της επικινδυνότητας του καθώς είναι εξαιρετικά εύφλεκτο απαιτείται να γίνεται συγκεκριμένη καταγραφή όσων το αγοράζουν γι αυτό και ζήτησε από την Αγγελική να δώσει το ΑΦΜ και τα λοιπά στοιχεία της εταιρείας του “θείου” της για λογαριασμό του οποίου, όπως υποστήριζε, ήθελε να αγοράσει περί τα 20 ή 40 λίτρα νιτρομεθάνιο. Αλλά περιέργως δεν θυμόταν κανένα από τα στοιχεία της εταιρείας. Της χορηγήθηκε δελτίο προσφοράς και της γνωστοποιήθηκε ότι η παραγγελία θα μπορούσε να εκτελεστεί από τις 19 Ιανουαρίου και έπειτα.

Στο μεταξύ, οι καταθέσεις που συγκετρώνουν οι διωκτικές αρχές από πρόσωπα που συνάντησαν τον Χ.Ξηρό και την Αγγελική αναδεικνύουν τον τρόπο με τον οποίο κινούνταν οι ίδιοι και οι συνεργοί τους.

«ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΑΠΟΘΗΚΗΣ ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ

“Αρχές Σεπτεμβρίου του 2014 δέχθηκα κλήση από άγνωστο άνδρα ότι επιθυμούσε νοικιάσει αποθήκη και ήθελε να τη δει. Λίγες ημέρες μετά συναντήθηκα με έναν άνδρα κοντά στην είσοδο αποθήκης που με περίμενε. Ήταν περίπου 1,75 μ., ηλικίας περίπου 55-60 χρονών, χωρίς μαλλιά στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού, με ανοιχτόχρωμο δέρμα ξυρισμένος αδύνατος. Του είπα να συντάξουμε τα συμφωνητικά μίσθωσης και μου απάντησε ότι δεν χρειάζεται. Επέμεινα και μου ανέφερε πως δεν έχει μαζί την ταυτότητα του και δεν θυμάται το ΑΦΜ του. Ωστόσο προβήκαμε στη σύνταξη σχετικών συμφωνητικών με τα στοιχεία που μου δήλωσε προφορικά. Τα στοιχειά ταυτότητας που μου ανέφερε ήταν Απόστολος Πιτσιωτης, ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ, ΟΔΟΣ ΑΡΕΩΣ αρ. 22.

Εν συνεχεία μου έδωσε το ποσό των 1.200 ευρώ που μου είχαμε συμφωνήσει για 3 μήνες. Την ίδια ή την επομένη προσπάθησα επικοινωνήσω στο κινητό τηλέφωνο από το οποίο με είχε καλέσει αλλά ήταν κλειστό. Σε καμιά από τις δυο συναντήσεις δεν αντιλήφθηκα να έρχεται ή να φεύγει με κάποιο όχημα. Ωστόσο στη δεύτερη συνάντηση μου ανέφερε ότι ήρθε με αυτοκίνητο μαζί με τη γυναίκα του η οποία πήγε το αυτοκίνητο για έλεγχο στο ΚΤΕΟ. Δεν είχα καμία άλλη συνάντηση ή επικοινωνία μαζί του γιατί είχε κλειστό πάντα το κινητό που μου είχε δώσει”.

Ο μάρτυρας αναγνώρισε, στη βάση δεδομένων της αστυνομίας, το πρόσωπο που συνάντησε.

“Μετά από ένα μήνα περνούσα από την αποθήκη και κοίταξα από μια σχισμή στην πόρτα και μια τρύπα που υπήρχε στο νάιλον του παραθύρου παρατήρησα ότι μέσα ήταν σταθμευμένα δυο οχήματα, από τα οποία το ένα μικρο βαν μάρκας φίατ μοντέλο ΝΤΟΜΠΛΟ, άσπρου χρώματος και το άλλο μάρκας σουζούκι σκούρου χρώματος. Τα οχηματα. Δήλωσα αστυνομία τους αρ. κυκλοφορίας τους και με ενημέρωσαν ότι για αυτά δεν είχε δηλωθεί κλοπή. Πριν λήξει ημερ. Μίσθωσης 10.12.2014 μου τηλεφώνησε από το ίδιο νούμερο κινητού τηλεφώνου μια νεαρή γυναίκα. Μου είπε ότι τη λένε Άννα, ήταν η κόρη του ενοικιαστή και από λάθος δικό της ήταν το κινητό κλειστό τόσο καιρό καθώς ο πατέρας της βρισκόταν στο εξωτερικό. Μου ζήτησε να ανανεώσω για ακόμη ένα μήνα τη μίσθωση. Εγώ της είπα αν θέλουν αποθήκη θα πρέπει να μου φέρουν πλήρη στοιχεία ταυτότητας και ΑΦΜ. Μετά από τρεις ημέρες μου τηλεφώνησε και μου είπε ότι δεν θα συνεχίσουν την ενοικίαση. Στη συνάντηση που κανονίσαμε για να μου δώσει τα κλειδιά δεν εμφανίστηκε. Λίγες ημέρες αργότερα δέχθηκα μην στο κινητό μου από ίδιο αριθμό που ανέφερε « γεια σας η Άννα είμαι, συγγνώμη που δεν ήρθα στο ραντεβού αλλά δεν είχα κάποιον να κρατήσει το μωρό μου. Τα κλειδιά σας τα έχω αφήσει μέσα στο ρολόι της ΔΕΗ για να μπείτε στην αποθήκη σας. Πράγματι πήγα και τα βρήκα εκεί».

Επίσης, η κοπέλα με το όνομα Ελένη Μελάνη η οποία ενοικίασε το σπίτι στο Λουτράκι, ήρθε σε επαφή με μεσίτη ενώ συνοδευόταν από έναν νεαρό άνδρα 25-30 ετων, με το όνομα Χάρης. Ο ιδιοκτήτης αναγνώρισε την Αγγελική αλλά όπως είπε, είχε ξανθά μαλλια και δεν φορούσε γυαλια.

Καταγράφονται οι μετακινήσεις τις με τη βοήθεια οδηγών ταξί

Είναι όμως και άλλα πρόσωπα τα οποία έχουν καταθέσει και τα οποία αναγνωρίζουν την καταζητούμενη Αγγελική, όπως οδηγοί ταξί.

1.«Γ. Μ. ΟΔΗ.ΓΟΣ ΤΑΞΙ ΑΠΟ Ρ.ΤΑΞΙ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

“Ο πελάτης ήταν μια γυναίκα νεαρής ηλικίας η οποία μου ζήτησε να την παραλάβω από ταβέρνα με την επωνυμία ΗΡΑ που βρίσκεται στη λίμνη ΗΡΑΙΟΥ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ προκειμένου πάρει λεωφορείο για Αθήνα. Φτάνοντας εκεί μπήκε στο ταξί μια κοπέλα ηλικίας περίπου 25 ετών ύψους 160 -165 και καστανόξανθα μαλλιά μέχρι τους ώμους. Αποσκευές δεν έφερε μαζί της αλλά είχε μια τσάντα σακίδιο σχολικό πιθανώς. Μου είπε ότι ήθελε πάρει το λεωφορείο για Αθήνα και πήγαμε στα ΚΤΕΛ του Ισθμού”.»

2.«ΟΔΗΓΟΣ ΤΑΞΙ ΓΥΝΑΙΚΑ Κ. Σ

11-12-2014 ΩΡΑ 14.47

Αναγνωρίζει μετά βεβαιότητας και αυτή την Αγγελική χωρίς γυαλιά μυωπίας. “Την παρέλαβα από την ταβέρνα ΗΡΑ, κρατούσε ένα βαρύ σακ βουαγιαζ μου είπε ότι βιάζεται να φτάσει Αθήνα και την πήγα στα ΚΤΕΛ του Ισθμού”.

3.ΟΔΗΓΟΣ ΤΑΞΙ Χ. Β

6-12 ΩΡΑ 16.34 Τηλεφώνημα από νεαρό άνδρα να πάει στην ΗΡΑ,

“Με περίμενε άνδρας 25 30 ετών εύσωμος μιλούσε καλά ελληνικά. Τον πήγα προαστιακό Κορίνθου”.

4.ΟΔΗΓΟΣ ΤΑΞΙ Γ.Μ

6-12 ώρα 9.30 πρωί

Κλήση από νεαρή γυναίκα ταβέρνα ΗΡΑ

“Είδα ένα άνδρα έρχεται προς το μέρος μου ηλικίας 30 ετών εύσωμος με μαύρα κοντά μαλλιά. Μου είπε ότι βιάζεται να πάει Αθήνα για να πάρει κάποιο ανταλλακτικό αυτοκινήτου γιατί το αυτοκίνητο του έχει κάποιο μηχανικό πρόβλημα και θα το φτιάξει μόνος. Είχε περίεργη προφορά αν και μιλούσε ελληνικά”».

Ο Χριτόδουλος ή αλλιώς ο Χάρης Κόκας

Επίσης ο ιδιοκτήτης της γιάφκας και οι περίοικοι στην Ανάβυσσο αναγνωρίζουν στο πρόσωπο του Μανόλη της 17Ν τον “Χάρη Κόκα”, ενοικιαστή του σπιτιού.

1.«ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΣΠΙΤΙΟΥ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ Αναγνωρίζει με βεβαιότητα ότι είναι το ίδιο άτομο με το ΘΕΟΧΑΡΗ. “ Το δελτίο ταυτότητας που μου είχε δώσει για να γράψω τα στοιχεία του δεν προσομοίαζε με δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ενός κοινού πολίτη αλλά έμοιαζε περισσότερο με δελτίο ταυτότητας στρατιωτικού τύπου”.

2.«ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ “Είμαι σχεδόν βέβαιη ότι το πρόσωπο των φωτογραφιών είναι ο άνδρας ηλικίας περίπου 40 ετών με σκουρόχρωμο δέρμα, κοντά μαλλιά και τατουάζ στο ένα χέρι στο ύψος καρπού που είχε συστηθεί σε μένα και στον πατέρα μου ως ΧΡΥΣΑΚΗΣ ΧΑΡΗΣ. Διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις πάντως γιατί δεν τον έχω δει τόσες πολλές φορές όσες ο πατέρας μου”».

Δημοφιλή