Yoleni's: Πάνω από 1.100 γαστρονομικά προϊόντα από 70 περιοχές της Ελλάδας κοντά σας με ένα κλικ

Yoleni's: Πάνω από 1.100 γαστρονομικά προϊόντα από 70 περιοχές της Ελλάδας κοντά σας με ένα κλικ
ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Με πάνω από 3.000 ενεργούς πελάτες σε Ελλάδα και εξωτερικό, η Yoleni's, είναι ένα ηλεκτρονικό ντελικατέσεν που μπορεί να βρει κανείς προϊόντα από κάθε περιοχή της Ελλάδας με ένα μόνο κλικ. Ο Γιάννης Γεωργιάδης, συντονιστής της ομάδας μάρκετινγκ της Yolenis, μιλάει στην HuffPost Greece για τα μελλοντικά σχέδια της

Πείτε μας λίγα λόγια για τη Yoleni’s;

Η Yoleni’s είναι το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό ντελικατέσεν, καθώς φιλοξενεί περισσότερα από 1.100 προϊόντα, από 70 και πλέον περιοχές της Ελλάδας, προερχόμενα από 110 καταξιωμένους παραγωγούς! Η προσπάθεια μας απαριθμεί ήδη 4 χρόνια προετοιμασίας πριν βγούμε online πέρσι, τον Δεκέμβριο του 2013. Από την αρχή, προσπαθήσαμε να συλλέξουμε τις απαραίτητες πληροφορίες, σε ότι αφορά την τεχνογνωσία, αλλά και να «πείσουμε» τους Έλληνες παραγωγούς ότι θα κάνουμε μία σοβαρή και αξιοπρεπή προσπάθεια, κάτι που μας πήρε αρκετό χρόνο, με σκοπό να παρουσιάσουμε με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο τα ελληνικά προϊόντα.

Ποια είναι η φιλοσοφία σας;

Η φιλοσοφία της Yoleni’s, είναι να λειτουργεί αρχικά σαν οικογένεια, κάτι για το οποίο είμαστε αρκετά υπερήφανοι, αφού όλοι μαζί προσπαθούμε να ικανοποιήσουμε τις γευστικές απαιτήσεις του καταναλωτή, προσφέροντας μία δυναμικά εξελικτική σχέση σε κάθε μορφή επικοινωνίας και επαφής. Μια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης, πάντα με σεβασμό στον επισκέπτη-καταναλωτή!

Στόχος της Yoleni's είναι οι επισκέπτες να εξερευνήσουν και να γνωρίσουν τους μεσογειακούς «θησαυρούς» της ελληνικής γης, με την υψηλή διατροφική και πολιτιστική αξία. Από την αρχή της περιήγησης στην ιστοσελίδα μας και μέσα από αυτό το ταξίδι γεύσης, συναισθήματα, κληρονομιά, παράδοση, υγιεινή διατροφή, γνώση και ελληνικός ήλιος γίνονται ΕΝΑ και ζωντανεύουν το μύθο της ελληνικής μεσογειακής διατροφής.

Η Yoleni's δεν προσφέρει απλά και μόνο ελληνικά προϊόντα, αλλά μία ξεχωριστή εμπειρία σε κάθε επίσκεψη, μέσα από την ιστορία των ελληνικών τόπων παραγωγής των προϊόντων, των Ελλήνων παραγωγών και των ελληνικών προϊόντων.

Τι μπορεί να βρει κανείς στο Yoleni’s ;

Στο Yoleni’s υπάρχουν τα καλύτερα ελληνικά προϊόντα, επί των πλείστων χωρίς συντηρητικά (εξαιρούνται τα αλλαντικά) παρέχοντας τη δυνατότητα στον επισκέπτη να δει, να εξερευνήσει και να τα προμηθευτεί μέσα σε 16 με 36 ώρες από την παραγγελία του, σε όλες τις χώρες της Eυρωπαϊκής Ένωσης και πολύ σύντομα και στην Αμερική. Στο site μας θα βρει κανείς επιλογές πιστοποιημένων προϊόντων που καλύπτουν κάθε γευστική επιθυμία, χωρισμένα σε κατηγορίες και υποκατηγορίες προϊόντων, αλλά και μεγάλη ποικιλία βιολογικών προϊόντων.

Επίσης, έχουμε 200 ελληνικές συνταγές, από γνωστούς Έλληνες σεφ, εκ των οποίων οι περισσότερες είναι βιντεοσκοπημένες, δίνοντας τη δυνατότητα στον επισκέπτη να δει πως μπορεί γρήγορα και εύκολα να φτιάξει ελληνικά πιάτα, με τα προϊόντα που θα προμηθευτεί από την οικογένεια της Yoleni’s! Οι συνταγές είναι χωρισμένες ανά ελληνική κουζίνα, καλύπτοντας έτσι όλα τα γεωγραφικά τμήματα της Ελλάδας. Το «Τραπέζι του μήνα» στην αρχική του σελίδα, σας περιμένει για να γνωρίσετε νέα προϊόντα αλλά και συνταγές που μπορεί κανείς να δημιουργήσει με αυτά! Τέλος και πολύ σημαντικό κομμάτι αποτελούν οι προτάσεις δώρων που μπορεί να βρει ο επισκέπτης. Περισσότερες από 60 προτάσεις δώρων για κάθε περίσταση, σε ιδιαίτερες συσκευασίες με ελληνική ταυτότητα.

Σε τι διαφέρει η Yoleni’s από ένα άλλο eshop με αντίστοιχα προϊόντα;

Η Yoleni’s προσφέρει μία εμπειρία εξερεύνησης στους επισκέπτες, καθώς στηριζόμαστε στο περιεχόμενο και επενδύουμε σε αυτό. Προσπαθούμε να δώσουμε μία πλήρη εικόνα για κάθε προϊόν που έχουμε, δίνοντας πληροφορίες για την περιοχή, τον παραγωγό και φυσικά τα χαρακτηριστικά του προϊόντος. Τα κείμενα, τις φωτογραφίες και τα βίντεο τα παράγουμε όλα εμείς και προσπαθούμε να τα εμπλουτίζουμε όσο συχνότερα είναι εφικτό. Με αυτόν τον τρόπο θέλουμε να φέρουμε πιο κοντά τον επισκέπτη και να μειώσουμε όποιες αποστάσεις υπάρχουν από την απομακρυσμένη αγορά, που συνήθως υπάρχει στα ηλεκτρονικά καταστήματα. Επίσης είμαστε το μοναδικό ελληνικό ηλεντρονικό delicatessen, που, χάρη στην ειδική συσκευασία που παρέχουμε, στέλνει προϊόντα ψυγείου με ασφάλεια σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε ελάχιστο χρόνο.

Πιστεύετε ότι οι έλληνες παραγωγοί έχουν να προσφέρουν αξιόλογα προϊόντα;

Σαφώς το πιστεύω και όλοι στην οικογένεια της Yoleni’s είμαστε σε αυτή την κατεύθυνση! Η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες στον κόσμο με ένα ιδιαίτερο και ποικιλόμορφο υπέδαφος, το οποία μας χαρίζει προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας με διαφορετικά χαρακτηριστικά από περιοχή παραγωγής σε μία άλλη.

Δραστηριοποιήστε και στο εξωτερικό;

Οι ελληνικοί θησαυροί αν θέλετε και ένας σημαντικός πλούτος, αποτελούν τα δικά μας προϊόντα τα οποία αποτελούν θεμέλιους λίθους στο μοντέλο της μεσογειακής διατροφής. Στόχος μας είναι οι αγορές του εξωτερικού και θεωρώ ότι είμαστε τυχεροί που το διαδίκτυο είναι το βασικό μέσο επικοινωνίας μας, καθώς μας δίνει τη δυνατότητα να γίνουμε γνωστοί παγκοσμίως. Ήδη αποστέλουμε παραγγελίες με επιτυχία σε περισσότερες από 11 ευρωπαϊκές χώρες και πολύ σύντομα, από τον Ιούνιο του 2015, θα επεκταθούμε και στην αγορά της Αμερικής.

Από τα προϊόντα σας, ποια είναι αυτά που προτιμά ο κόσμος;

Τα ιδιαίτερα προϊόντα ψυγείου, τα σπάνια μέλια και τα παραδοσιακά ζυμαρικά είναι στις πρώτες θέσεις των επιλογών, ειδικά οι πελάτες του εξωτερικού δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στα παραδοσιακά αλλαντικά και σπάνια τυριά, αλλά και στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Εδώ πρέπει να επισημάνω ξανά ότι οι επιλογές δώρων αρχίζουν να συγκαταλέγονται στις πρώτες επιλογές προτίμησης, καθώς εκτός των έτοιμων επιλογών, μπορούμε να συνθέσουμε με αυτά τα επιλεγμένα προϊόντα και τις παραδοσιακές συσκευασίες, ό,τι σύνθεση δώρου επιθυμεί ο πελάτης.

Η Ελλάδα είναι μία χώρα που έχει τόσα πλούσια προϊόντα να προσφέρει. Πιστεύετε ότι έχουμε κάνει το άνοιγμα που θα μπορούσαμε στο εξωτερικό;

Η Ελλάδα είναι μία χώρα που εξαιτίας του οικοσυστήματος, προσφέρει μοναδικά προϊόντα! Σίγουρα υπάρχουν αξιόλογες προτάσεις μεγάλων εταιρειών που κάνουν εξαγωγές, αλλά σε κάθε περίπτωση ο ανταγωνισμός από αντίστοιχα μεσογειακά προϊόντα είναι μεγάλος! Ο κόσμος έχει δώσει την πρωτοκαθεδρία σε προϊόντα όπως το παρθένο ελαιόλαδο, αλλαντικά και τυριά, σε άλλες χώρες εκτός της Ελλάδας. Σε αυτό οφείλεται και η εικόνα της χώρας μας τα τελευταία χρόνια, αλλά και ο τρόπος διαχείρισης της, που σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτοί που αρμόζει στον Έλληνα παραγωγό και τα παραδοσιακά προϊόντα.

Σε κάθε περίπτωση ευελπιστούμε όλοι στην οικογένεια της Yoleni’s ότι είναι ευκαιρία, με την προσπάθεια μας να μεταλαμπαδεύσουμε και προωθήσουμε τα ελληνικά προϊόντα και να τα κάνουμε γνωστά μέσα από το www.yolenis.com.