ΔΙΕΘΝΕΣ
15/01/2015 03:40 EET | Updated 15/01/2015 03:41 EET

Η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ αναδιοργανώνεται

ASSOCIATED PRESS
A Secret Service agent watches as Marine One carries President Barack Obama from the South Lawn of the White House in Washington, Thursday, Oct. 30, 2014, to Andrews Air Force Base, Md. The president was en route to attend campaign and fundraising events in Maine and Rhode Island. (AP Photo/Jacquelyn Martin)

Σημαντική αναδιοργάνωση θα ξεκινήσει η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ, η οποία είναι υπεύθυνη για την προστασία του προέδρου των ΗΠΑ.

Ο λόγος είναι η αναγγελθείσα αποχώρηση πολλών στελεχών της εξαιτίας μιας σειράς επεισοδίων που αμαύρωσαν την εικόνα της.

«Με βάση την έκθεση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και την έρευνά μου, θα κάνω αλλαγές στις ομάδες διαχείρισης της Μυστικής Υπηρεσίας» δήλωσε ο Τζόσεφ Κλάνσι αναπληρωτής διευθυντής της υπηρεσίας. «Οι αλλαγές είναι απαραίτητες για μια νέα προσέγγιση στον τρόπο λειτουργίας της» πρόσθεσε. Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις στη Μυστική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με την Washington Post, τέσσερις αναπληρωτές διευθυντές υπεύθυνοι αντίστοιχα για την προστασία, την έρευνα, την τεχνολογία και τις δημόσιες σχέσεις, κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους.

Μια σειρά από γεγονότα μαστίζουν την ελίτ της αστυνομίας που αποτελείται από περίπου 6.500 άνδρες και γυναίκες των οποίων τα καθήκοντα περιλαμβάνουν τη μόνιμη προστασία του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών και περίπου τριάντα προσωπικοτήτων.

Η εικόνα της Μυστικής Υπηρεσίας έχει αμαυρωθεί τα τελευταία χρόνια από τα σκάνδαλα που σχετίζονται με την πορνεία και το αλκοόλ, ενώ η επιχειρησιακή της αξιοπιστία καταβαραθρώθηκε το περασμένο φθινόπωρο, όταν ένας πολίτης με ένα μαχαίρι κατάφερε να περάσει το φράχτη του Λευκού Οίκου, να τρέξει δεκάδες μέτρα έως ότου μπει σε ένα δωμάτιο υποδοχής όπου εκεί συνελήφθη.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)