Το βίντεο που σόκαρε ακόμα και το Ισλαμικό Κράτος: Εκτέλεση γυναίκας για μοιχεία

Το βίντεο που σόκαρε ακόμα και το Ισλαμικό Κράτος: Εκτέλεση γυναίκας για μοιχεία

Τον γύρο του Διαδικτύου κάνει βίντεο το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα, όπου φαίνεται η εκτέλεση μιας γυναίκας με μαύρα ρούχα και τζιχάμπ από μασκοφόρους τζιχαντιστές στη Συρία.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της Daily Mail, ένας εξ αυτών δηλώνει ότι καταδικάστηκε από ισλαμικό δικαστήριο ως μοιχαλίδα, επειδή διαχειριζόταν οίκο ανοχής. Στη συνέχεια ένας τζιχαντιστής τραβάει όπλο για να την πυροβολήσει.

Όπως αναφέρεται, το βίντεο, το οποίο κυκλοφόρησε στα κοινωνικά δίκτυα, καταδικάστηκε ακόμη και από Ισλαμιστές, με έναν υποστηρικτή του ISIS να ρωτά «τι είδους Σαρία (Ισλαμικός Νόμος) είναι αυτό;».

Το βίντεο, η αυθεντικότητα του οποίου δεν έχει επιβεβαιωθεί, θεωρείται ότι τραβήχτηκε από τζιχαντιστή με κινητό τηλέφωνο, ενώ θεωρείται πως οι μαχητές που εμφανίζονται ανήκουν στο Μέτωπο Αλ Νόσρα, που δραστηριοποιείται στη Συρία και υπάγεται στην Αλ Κάιντα και το οποίο έχει αντιπαλότητα με το ISIS/ Ισλαμικό Κράτος.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το βίντεο προκάλεσε απρόσμενη κόντρα στο Διαδίκτυο, με υποστηρικτές του ISIS να καταδικάζουν τη δημόσια εκτέλεση, λόγω του «μη ισλαμικού«» χαρακτήρα της και κάποιους να σχολιάζουν ότι δεν μοιάζει με μαστροπό.

Δημοφιλή