Στα κυκλώματα της νύχτας ο ρόλος του πρώην εκαμίτη που ήταν συνεργός του Ξηρού σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ

Στα κυκλώματα της νύχτας ο ρόλος του πρώην εκαμίτη που ήταν συνεργός του Ξηρού σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ
HuffPost Greece

Μέλος του κυκλώματος νονών που μπήκε στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να είναι ο 54χρονος πρώην εκαμίτης, ο οποίος συνελήφθη στην Καλαμάτα ως συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού.

Στο πλαίσιο αυτό η Αντιτρομοκρατική, σύμφωνα με πληροφορίες της Huff Post Greece, εξετάζει το κατά πόσο το σχέδιο «Γοργοπόταμος» του Ξηρού για την ανατίναξη των φυλακών Κορυδαλλού δεν αποσκοπούσε μόνο στην απελευθέρωση των μελών της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» αλλά και «μεγαλοποινικών».

Ο απότακτος αστυνομικός φέρεται να λειτουργούσε για λογαριασμό έγκλειστου βαρυποινίτη, ο οποίος είχε σχέσεις μέσα στον Κορυδαλλό με τον Χριστόδουλο.

Δεν αποκλείεται ο συνεργός του Ξηρού να συνδέεται, επίσης, με την ομάδα της νύχτας που έβαλε πρόσφατα βόμβα έξω από το σπίτι ξαδέλφης γνωστού βαρυποινίτη στη Μεταμόρφωση. Η βόμβα τότε δεν είχε εκραγεί και έτσι απετράπη η ανατίναξη της πολυκατοικίας, καθώς η ποσότητα των εκρηκτικών ξεπερνούσε τα 15 κιλά.

Στο μεταξύ, νέα προθεσμία για να απολογηθούν το Σάββατο, ζήτησαν και έλαβαν από τον εφέτη ειδικό ανακριτή, αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας, οι δύο κατηγορούμενοι ως συνεργοί του βαρυποινίτη για την υπόθεση της 17Ν, Χριστόδουλου Ξηρού.

Ο 54χρονος Έλληνας, απότακτος αστυνομικός κατηγορούμενος ως συνεργός του κατάδικου για συμμετοχή στην 17Ν, ζήτησε βεβαίωση από τις φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου να αποδείξει πως δεν κρατήθηκε ποτέ στην ίδια πτέρυγα με τον Χριστόδουλο Ξηρό ή με κρατούμενους ως μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

Η αίτηση του 54χρονου απότακτου αστυνομικού ενώπιον του Εφέτη ειδικού ανακριτή ήταν και ο λόγος που μετατέθηκε για αύριο, Σάββατο η απολογία του, όπως και η απολογία του δεύτερου κατηγορουμένου, Αλβανού υπηκόου, στην υπόθεση Ξηρού.

Ο απότακτος αστυνομικός υποστηρίζει ότι με το έγγραφο από τις φυλακές Κορυδαλλού θα προκύπτει πως ουδέποτε υπήρξε συγκρατούμενος του Χρ. Ξηρού ή κατηγορούμενων της «ΣΠΦ» κατά το διάστημα της κράτησής του, αλλά και ότι ουδέποτε κρατήθηκε στην ίδια πτέρυγα, το διάστημα Δεκεμβρίου 2013- Ιανουαρίου 2014.

Σύμφωνα με την αίτηση, η μόνη εμπλοκή του κατηγορούμενου με την υπόθεση προκύπτει από κατάθεση αστυνομικού, την οποία χαρακτηρίζει ως έωλη.

«Βοήθησα τον Ξηρό»

Ο έτερος κατηγορούμενος, Αλβανός υπήκοος, αποδέχεται μόνο την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία, ισχυριζόμενος ότι γνώρισε το Χρ. Ξηρό στη φυλακή, όπου ο βαρυποινίτης τον βοήθησε να συντάξει αιτήσεις για το ΚΕΘΕΑ. Αποδέχεται πως βοήθησε τον Χρ. Ξηρό όταν δραπέτευσε, νοικιάζοντας εκ μέρους του το σπίτι στην Ανάβυσσο και αρνείται τη συμμετοχή του σε οποιαδήποτε ενέργεια, που σχετίζεται με τρομοκρατική οργάνωση.

Δημοφιλή