ΕΙΔΗΣΕΙΣ
16/01/2015 16:57 EET | Updated 16/01/2015 16:58 EET

Βενιζέλος: Τυφλός εκφοβισμός από τη ΝΔ, κουτοπόνηρος εφησυχασμός του ΣΥΡΙΖΑ

Eurokinissi

«Βέλη» κατά της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου, εκτόξευσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Αγρίνιο προς τα περιφερειακά μέσα της δυτικής Ελλάδας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «δυστυχώς, παρακολουθούμε την όξυνση μιας εκστρατείας, που από τη μία έχει τον τυφλό εκφοβισμό της ΝΔ και από την άλλη τον απλοϊκό έως κουτοπόνηρο εφησυχασμό του ΣΥΡΙΖΑ, που λέει ότι τίποτε δεν μπορεί να συμβεί».

Σχετικά με την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να ιδρύσει κόμμα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος απάντησε απευθύνοντας ερωτήματα: «Η κριτική που κάνουν είναι από αριστερά ή από δεξιά; Δεν ψήφισαν όλα τα μέτρα; Πότε έγινε η περίφημη συνεργασία με τη Δεξιά που λένε, μήπως πριν τις εκλογές του 2012; Γιατί δεν κάνουν κριτική στο πρώτο μνημόνιο, τότε που πολλοί έφυγαν για τον ΣΥΡΙΖΑ; Σε τελική ανάλυση αν θες να κάνεις τέτοιες κινήσεις πρέπει πρώτα να απολογηθείς σε εκείνους που σε εξέλεξαν και να εκτεθείς ζητώντας την ψήφο τους. Όχι να αλλάξεις εκλογική περιφέρεια για να αποφύγεις την κρίση του λαού».

 

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, για την επόμενη ημέρα των εκλογών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «εγώ δεν θα αφήσω τη χώρα να πάει στα βράχια» και πρόσθεσε: «Αν θέλουν κάποιοι να τους εκπροσωπεί στην Ευρώπη ο Τσίπρας με τον Καμμένο, δεν έχω πρόβλημα. Εμείς θα παραδώσουμε τη χώρα ακέραιη στις 25 του μήνα, το τι θα γίνει μετά τις 26 είναι άλλο θέμα. Όποιος ακούει τα περί αυτοδυναμίας και είναι ΠΑΣΟΚ, αλλά σκέφτεται να ψηφίσει ΝΔ για να μην συμβεί αυτό, ας το ξανασκεφτεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για αυτοδυναμία, για να κάνει λέει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, αλλά δεν ξέρεις αν το λέει σαν ευχή, σαν απειλή, σαν διαβεβαίωση ή απλά δεν θα χαιρόταν κατά βάθος να έχει αυτοδυναμία;».

(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)