Διασύνδεση Τσοχατζόπουλου στο κύκλωμα των νονών. Είχε δώσει εντολή να ανατινάξουν το σπίτι του Σμπώκου

Διασύνδεση Τσοχατζόπουλου στο κύκλωμα των νονών. Είχε δώσει εντολή να ανατινάξουν το σπίτι του Σμπώκου

Το όνομα του Άκη Τσοχατζόπουλου εμπεριέχεται στη δικογραφία της πολύκροτης υπόθεσης που απασχολεί την τελευταία ημέρα την αστυνομία και αφορά στην εξάρθρωση κυκλώματος νονών της νύχτας που έβαζαν βόμβες σε δικαστικούς λειτουργούς και εκτελούσαν συμβόλαια θανάτου.

Συγκεκριμένα ο Άκης Τσοχατζόπουλος κατηγορείται για τις επιθέσεις με βόμβες που έγιναν στο σπίτι του επίσης κατηγορούμενου του για τα εξοπλιστικά, Γιάννη Σμπώκου. Το σπίτι του κ. Σμπώκου είχε γίνει στόχος δύο φορές, με την πρώτη στις 16 Απριλίου του 2014. Τις βομβιστικές ενέργειες αναλάμβαναν τα μέλη του κυκλώματος νονών, στο οποίο συμμετείχαν συνολικά 37 άτομα εκ των οποίων 17 συνελήφθησαν. Ανάμεσα τους ο απότακτος αστυνομικός που φέρεται ως συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού.

Οι νονοί προσπάθησαν να εκτελέσουν συμβόλαιο θανάτου στις 22 Νοεμβρίου του 2012, με στόχο την πρόεδρο εφετών κυρία Καλαϊτζή, στο Χαλάνδρι. Στο στόχαστρο τους είχε μπει επίσης η διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού κ. Στέφη, της οποία το αυτοκίνητο ανατίναξαν στην περιοχή της Δάφνης. Εντύπωση δε προκάλεσε στους αστυνομικούς ότι την εν λόγω επίθεση είχαν αναλάβει μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς. Γεγονός που δείχνει τη διασύνδεση ποινικών και τρομοκρατών. Πρωταγωνιστικό ρόλο στη συγκεκριμένη ενέργεια φέρεται να έπαιξε ο απότακτος αστυνομικός. Επίσης, ανώτατος δικαστικός λειτουργός που χειρίστηκε την απόπειρα απόδρασης κρατουμένων από τις φυλακές Κορυδαλλού έγινε στόχος στις 20 Ιουλίου του 2013.

Εγκέφαλοι του κυκλώματος είναι τρεις έγκλειστοι βαρόνοι της νύχτας οι οποίοι έδινα εντολές μέσα από τις φυλακές για τις βομβιστικές επιθέσεις. Ο ένας από τους τρεις έχει καταδικαστεί για την απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου, από την οποία λύτρα ενδέχεται να έχουν κατασχεθεί από την αστυνομία. Ο συγκεκριμένος βαρόνος είχε παραδώσει 250.000 ευρώ στην ξαδέλφη του, της οποίας το σπίτι επιχείρησε να ανατινάξει πριν από δύο εβδομάδες στη Μεταμόρφωση, διότι πίστεψε ότι του έκλεψε τα λεφτά.

Οι έγκλειστοι αρχηγοί του κυκλώματος επικοινωνούσαν με ειδικό γλωσσάρι προκειμένου να μην γίνονται κατανοητοί από τους αστυνομικούς που παρακολουθούσαν τις επικοινωνίες τους. Στην κατοχή τους είχαν παράνομα κινητά τηλέφωνα , τα οποία έπαιρναν λαδώνοντας σωφρονιστικούς υπαλλήλους εντός των φυλακών.

Θα αγόραζαν πλοίο

Διαπραγματεύσεις για την αγορά πλοίου έκαναν τα αρχηγικά μέλη του κυκλώματος τον τελευταίο καιρό. Στόχος τους ήταν να ξεπλύνουν τα χρήματα από εγκληματικές δραστηριότητες και εκτιμάται ότι με αυτό θα διακινούσαν ναρκωτικά, εκδιδόμενες γυναίκες και παράνομους μετανάστες.

Ποινική δίωξη άσκησε ο Εισαγγελέας

Ως ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα εκβιαστών και νονών της νύχτας που οι διακλαδώσεις του περιλαμβάνουν πρόσωπα καταδικασμένα για τρομοκρατία αλλά και πολιτικά πρόσωπα που έχουν καταδικαστεί για «μαύρα χρήματα» περιγράφεται στην δικογραφία που σχημάτισε η ασφάλεια για 37 πρόσωπα.

Σύμφωνα με τις πρώτες αξιολογήσεις που έχουν γίνει από δικαστικές πηγές η όλη υπόθεση θα μπορούσε να περιγραφεί ως χαρτογράφηση των σχέσεων και δράσεων προσώπων που βρέθηκαν στην ΣΤ' πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού ή την αποκαλούμενη σε όσους γνωρίζουν τα ισχύοντα στο συγκεκριμένο Σωφρονιστικό κατάστημα και ως «VIP πτέρυγα».

Το υλικό που πλέον θα χειριστεί Ανακριτής Διαφθοράς περιλαμβάνει στοιχεία για εμπλοκή στην μεγάλη υπόθεση των εκβιαστών όχι μόνο γνωστούς κατάδικους και άλλους ως «νονοί της νύχτας» αλλά και πρώην κρατικούς αξιωματούχους , μεταξύ αυτών και πρώην υπουργό καταδικασμένο για παράνομες αμοιβές, 6 σωφρονιστικούς υπάλληλους, έναν γνωστό δικηγόρο, αλλά και πρόσωπα που εμπλέκονται σε υποθέσεις τρομοκρατίας όπως έναν καταζητούμενο ως συνεργό του Νίκου Μαζιώτη αλλά και τον απότακτο αστυνομικό που βρέθηκε στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης ως συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού.

Από τις πρώτες αξιολογήσεις του υλικού που έχει συλλέξει η Αστυνομία φαίνεται να προκύπτει ότι η πολυπρόσωπη οργάνωση είχε σκοπό να προχωρεί σε βομβιστικές επιθέσεις κατά παραγγελία είτε νονών της νύχτας είτε καταδικασμένων για τρομοκρατικές υποθέσεις. Ο ανακριτής που θα χειριστεί την υπόθεση θα κρίνει και σοβαρές ενδείξεις που φαίνεται να προκύπτουν ότι ο κατηγορούμενος πλέον στην υπόθεση πρώην υπουργός εμπλέκεται ως «εντολοδόχος» σε επιχείρηση βομβιστικής επίθεσης κατά συγγενικού προσώπου συγκατηγορουμένου του και επίσης καταδικασμένου για «μίζες». Η δικογραφία φαίνεται να παρέχει τις πρώτες ενδείξεις ότι ο εν λόγο πρώην υπουργός είχε σκοπό να εκβιάσει τον συγκατηγορούμενό του θεωρώντας ότι «του έφαγε λεφτά» ενώ θα ερευνηθεί και μία φράση που φέρεται να είπε για τον συγκατηγορούμενο του «έχει πεντακόσια εκατομμύρια σε χρυσό στην Ελβετία».

Δήλωση Κικίλια

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Βασίλη Κικίλια δήλωσε για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που ενέχεται σε εκβιάσεις και εκρήξεις:

«Με μεγάλη χαρά και σήμερα, όπως για πολλοστή φορά τους τελευταίους οκτώ μήνες, συγχαίρω τη Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και τους άνδρες και γυναίκες των Υπηρεσιών Ασφαλείας για τα πολλαπλά κτυπήματα, που έχουμε καταφέρει, στην προσπάθειά μας να εξαρθρώσουμε τo βαρύ ποινικό έγκλημα και την τρομοκρατία.

Σήμερα άλλωστε, με την επιτυχή επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας ενισχύονται οι ενδείξεις για τη συνεργασία τρομοκρατών και ποινικών εγκληματιών, εφόσον αποδεικνύονται πλέον ταυτόσημοι και αλληλοκαλυπτόμενοι ρόλοι μεταξύ αυτών.

Θα συνεχίσουμε με την ίδια μεθοδικότητα, εργατικότητα και αυταπάρνηση τον αγώνα μας ενάντια σε κάθε μορφής παραβατικότητα. Αποτελεί κοινωνική απαίτηση και εθνική ανάγκη η Αστυνομία να παρέχει προστασία και ασφαλές περιβάλλον στον πολίτη, διασφαλίζοντας την κοινωνική ειρήνη και σταθερότητα, κάτι που αποτελεί ευρωπαϊκό ζητούμενο, ιδιαίτερα μετά τα τελευταία γεγονότα σε Γαλλία και Βέλγιο».

Δημοφιλή