ΚΟΙΝΩΝΙΑ
18/01/2015 12:16 EET | Updated 18/01/2015 12:25 EET

Ο Βλαστός γνωρίζει τους εκτελεστές των Φουντούλη- Καπελώνη που δολοφονήθηκαν έξω από τα γραφεία της ΧΑ

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της δολοφονίας των δύο μελών της Χρυσής Αυγής-Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη-στο Νέο Ηράκλειο την 1η Νοεμβρίου 2013 βάσει στοιχείων που περιλαμβάνονται στο διαβιβαστικό της αστυνομίας για την υπόθεση των νονών και βαρώνων του εγκλήματος.

Όπως μεταδίδει το ΣΚΑΪ, στο σχετικό διαβιβαστικό αναφέρεται ότι συγγενικό πρόσωπο του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού τον επισκέφθηκε στον Κορυδαλλό την επομένη της δολοφονίας των μελών της ΧΑ, και τον ρώτησε αν είχε κάποια εμπλοκή στις ανθρωποκτονίες. 

Το συγγενικό πρόσωπο του Βλαστού, που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, κατέθεσε ότι ο βαρυποινίτης απάντησε μεν ότι δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό, εντούτοις γνώριζε ποιος σκότωσε τους Φουντούλη και Καπελώνη, και μάλιστα ότι τα λευκά κράνη που φορούσαν οι δράστες για να μην φαίνονται τα χαρακτηριστικά τους την ώρα της επίθεσης ήταν δικά του. 

Επίσης, μέσα από το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ, προκύπτει ότι ο Βλαστός παρακολουθούσε για να απαγάγει από το κέντρο της Αθηνάς υψηλόβαθμο στέλεχος ιδιωτικής τράπεζας. 

Σημειώνεται ότι τη δράση των μελών της συμμορίας, που δρούσε μέσα κι έξω από τις φυλακές, συνέθεταν μαφιόζικες επιθέσεις σε δικαστές και εισαγγελείς, τοποθετήσεις βομβών, εκβιασμοί και σωρεία εγκληματικών ενεργειών. 

Βαρυποινίτες, κρατούμενοι για τρομοκρατική δράση, ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος και δεκάδες άλλοι εμπλέκονται στην πρωτοφανή υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης που αριθμεί συνολικά 37 μέλη. Από την ογκωδέστατη δικογραφία προκύπτουν αποκαλυπτικά στοιχεία για τη δράση της συμμορίας.