Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ «παίζει» τη χώρα στα ζάρια, και τάζει «λίστες γάμου»

Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ «παίζει» τη χώρα στα ζάρια, και τάζει «λίστες γάμου»
sooc

“Λίστα γάμου” χαρακτήρισε χαρακτήρισε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αντώνης Σαμαράς ενώ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για “αλαζονεία” και “χουλιγκανισμό”.

Ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, συνέχισε την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας πως «ρισκάρει τα πάντα» με την πολιτική που εξαγγέλλει στην Ευρώπη. «Τα μνημόνια μας έχει πει ότι θα τα σκίσει, ότι θα επαναδιαπραγματευθεί, ότι θα φύγει από την ευρωζώνη. Ο καθένας τους λέει πράγματα που αποτελούν μονομερείς ενέργειες και οδηγούν έξω από την ευρωζώνη. Αυτό δεν τους ενδιαφέρει. Ρισκάρουν τα πάντα. Παίζουν την τύχη της Ελλάδος στα ζάρια» είπε ο πρωθυπουργός. «Σου ρίχνουν κάθε τόσο ένα λεφτά υπάρχουν και επειδή δεν θέλουν να δουν το κίνδυνο σαν την στρουθοκάμηλο βάζουν το κεφάλι στην άμμο και κάνουν ότι δεν υπάρχει τίποτα».

Επίσης υποστήριξε πως θα ήταν «παράδοξο ο λαός να βγάλει πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ που κάνει ό,τι μπορεί για να μας φέρει σε κόντρα με τους εταίρους μας» ενώ τόνισε πως πως «ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη και αυτή την πολιτική την ακολούθησαν οι πάντες. Ο μόνος λόγος για τον οποίον όλοι ακολούθησαν αυτή την γραμμή είναι γιατί η Ευρώπη προσφέρει σταθερότητα και ασφάλεια. Και ιδιαίτερα σε έναν κόσμο δύσκολο θα ήταν παράδοξο αυτή την σταθερότητα και την ασφάλεια που μπορείς να τη βρεις μόνο στην ευρωπαϊκή οικογένεια να την αφήνεις στην άκρη. Να λες ότι δεν την θέλεις και ψηφίζεις ένα κόμμα που δεν τα έχει καλά με την Ευρώπη και η Ευρώπη δεν τα πάει καλά με εκείνο. Θα ήταν παράδοξο να ψηφίσει ο ελληνικός λαός τον ΣΥΡΙΖΑ που κάνει ό,τι μπορεί για να μας φέρει σε αντιπαράθεση με τους εταίρους μας».

Ερωτηθείς γιατί δεν δέχθηκε την διεξαγωγή ντιμπέιτ, όπως ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για τον Αλέξη Τσίπρα. «Με υβριστές δεν κάνω απευθείας διάλογο. Δυόμισι χρόνια έχω απέναντι μου την αλαζονεία και τον πολιτικό χουλιγκανισμό στον οποίο βουλιάζει καθημερινά ο κ. Τσίπρας. Αυτό δεν είναι διάλογος είναι ντροπή. Το μάθημα του το έχει πάρει στη βουλή όταν με είχε προκαλέσει. Και πολύ θα ήθελα να είχα απέναντι μου κάποιον που δεν βρίζει και δεν προτρέπει τα στελέχη του να βρίζουν» είπε ο Αντώνης Σαμαράς και συνέχισε: «Εδώ έχεις να κάνεις με κάποιον που ξοδεύει εκατομμύρια ψέματα μήπως και κυβερνήσει και δεν ξέρει ακόμη πόσες χώρες είναι στην Ευρώζωνη ούτε πόσο είναι το χρέος της χώρας μας. Μόλις αποκτήσει πολιτικό ήθος ο κ. Τσίπρας ευχαρίστως να τα πούμε. Την πολιτική αθλιότητα δεν την νομιμοποιώ».

Δημοφιλή