«Επιχείρηση αναποφάσιστοι» στη ΝΔ

«Επιχείρηση αναποφάσιστοι» στη ΝΔ
sooc

Στην τελευταία στροφή πριν ανοίξουν οι κάλπες της 25ης Ιανουαρίου στη ΝΔ ρίχνουν όλο το βάρος στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κινητοποίηση των ψηφοφόρων και κυρίως στην κρίσιμη δεξαμενή των αναποφάσιστων ψηφοφόρων, για τους οποίους σχεδόν όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν διψήφιο ποσοστό που κυμαίνεται από 13% έως 16%.

Η εκτίμηση των επιτελών της ΝΔ είναι οτι στην πλειοψηφία τους πρόκειται για πολίτες που προέρχονται απο τον κεντροδεξιό χώρο και οι οποίοι στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις ψήφισαν ΝΔ, ωστόσο εμφανίζονται προβληματισμένοι, αλλά κυρίως άμεσα θιγμένοι από ορισμένες πτυχές της οικονομικής πολιτικής που έχει ακολουθηθεί ως σήμερα.

Όπως αναφέρουν στελέχη της ΝΔ στις δεύτερες εκλογές του 2012, οι τότε αναποφάσιστοι, με βάση του τι είχαν ψηφίσει τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου, προέρχονταν κατά 22% από τη Ν.Δ., κατά 9% από τον ΣΥΡΙΖΑ, κατά 9% από τη ΔΗΜΑΡ, κατά 9% από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, κατά 7% από το ΠΑΣΟΚ, κατά 5% από τη Χρυσή Αυγή και κατά 10% από άλλο κόμμα.

Ένα ποσοστό 18% δεν είχε ψηφίσει, ενώ 11% των ερωτηθέντων δεν απάντησαν τι είχαν ψηφίσει τον Ιούνιο του 2012.

Ζητούμενο παραμένει ωστόσο αν η επιλογή του Αντώνη Σαμαρά να βάζει σκληρά τα διλήμματα με αιχμή την πολυγλωσσία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία και την φορολογική πολιτική θα πείσει αυτή την κατηγορία των πολιτών.

Σε αυτή τη λογική εντάσσεται και η διαρκής επίκληση της κρυφής ατζέντας της Κουμουνδούρου τόσο από τον ίδιο τον αρχηγό της ΝΔ, όσο και η ανάδειξη της μέσα από τα προεκλογικά τηλεοπτικά σποτ της Συγγρού, όπως επίσης και οι αναφορές όλων των γαλάζιων στελεχών ότι ο Αλέξης Τσίπρας υπόσχεται τα πάντα χωρίς να μπορεί να δεσμευθεί για τίποτα.

Ψηλά στην ατζέντα της ΝΔ είναι και οι αναφορές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ τόσο για το κούρεμα του χρέους, όσο και για το ενδεχόμενο φορολόγησης των καταθέσεων.

Από την Καλαμάτα ο Πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον της Κουμουνδούρου εστιάζοντας κυρίως σε αυτά τα θέματα και κάνοντας λόγο για απάτη:

"μέσα σε δυο ημέρες είπαν πως θα φορολογήσουν τα ακίνητα ότι θα φορολογήσουν τις αναλήψεις ακόμη και από τα ΑΤΜ και ότι θα φορολογήσουν τις καταθέσεις".

Δημοφιλή