Βίντεο:Δημόσιος αποκεφαλισμός γυναίκας στη Μέκκα

Βίντεο:Δημόσιος αποκεφαλισμός γυναίκας στη Μέκκα

Στον δημόσιο αποκεφαλισμό της Layla bint Abdul Mutaleb Bassim οδηγήθηκαν οι αρχές Σαουδικής Αραβίας, δείχνοντας για μία ακόμη φορά την εμμονή τους στο βάρβαρο παρελθόν.

Η γυναίκα με καταγωγή από την Μιανμάρ κρίθηκε ένοχη για τον βιασμό και τη δολοφονία της 7χρονης θετής κόρης της Abdul Rahman bin Ghulam Gadir και καταδικάστηκε σε θάνατο με αποκεφαλισμό τη περασμένη Δευτέρα.

Η γυναίκα ούρλιαζε σπαρακτικά "δεν σκότωσα, δεν σκότωσα" στους τέσσερις αστυνομικούς που την έσυραν σε κεντρικό δρόμο της πόλης και με σπαθί της κατάφεραν τρία χτυπήματα στον λαιμό μέχρι να πεθάνει.

Το βίντεο του αποκεφαλισμού της γυναίκας, με πλάνα ανδρών να τη σέρνουν στον δρόμο και αστυνομικούς να την κρατούν στο έδαφος, αναρτήθηκε στο liveleak.

Υπάρχουν δύο τρόποι αποκεφαλισμού στη Σαουδική Αραβία. Mε παυσίπονα ή χωρίς. Η Bassim αποκεφαλίστηκε χωρίς παυσίπονα.

Παρά τη κατακραυγή το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας εξέδωσε ανακοίνωση για την δημόσιο απαγχονισμό της Basim αναφέροντας ότι με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση προστατεύει την ασφάλεια και την δικαιοσύνη στη χώρα.

Σύμφωνα με την οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα Human Rights Watch το 2015 έγιναν εννέα δημόσιες εκτελέσεις, το 2014, 87 δημόσιες εκτελέσεις και το 2013, 78 εκτελέσεις.

ΠΗΓΗ: dailymail.co.uk

Δημοφιλή