Το Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών πρωτοπορεί στην κλινική έρευνα για το Σακχαρώδη Διαβήτη

jupiterimages

Το Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών αποδεικνύει έμπρακτα την κορυφαία θέση που κατέχει στην κλινική έρευνα για το Σακχαρώδη Διαβήτη καθώς το 2014, πιστοποιήθηκε για δύο διεθνείς μελέτες που αφορούν παιδιά ηλικίας 10-17 ετών με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2.

Ο Δρ. Δημήτρης Παπαδημητρίου, Διευθυντής του Τμήματος Παιδιατρικής – Εφηβικής Ενδοκρινολογίας & Διαβήτη του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι καθώς το Τμήμα μας είναι το μοναδικό κέντρο στην Ελλάδα που πιστοποιήθηκε από τη Merck για τη διεξαγωγή δύο Διεθνών Πολυκεντρικών Μελετών, μαζί με αντίστοιχα κέντρα από 29 ευρωπαϊκές χώρες. Οι μελέτες αφορούν παιδιά πρωτοδιάγνωστα ή υπό αγωγή με μετφορμίνη (Glucophage) χωρίς ικανοποιητική ρύθμιση».

Το 2013, ο Δρ. Παπαδημητρίου είχε δημοσιεύσει στο διεθνές περιοδικό «Journal of Diabetes» την 1η μελέτη παγκοσμίως για την αρνητικοποίηση των υπεύθυνων αυτοαντισωμάτων για το Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 με την έγκαιρη χορήγηση της βιταμίνης 1-25(ΟΗ)2D3 (καλσιτριόλης).

Αξίζει να αναφερθεί ότι το 20-25% των παχύσαρκων παιδιών, και κυρίως εκείνων με θετικό οικογενειακό ιστορικό, πιθανώς ήδη να πάσχει από διαταραχή ανοχής γλυκόζης, με αυξημένες πιθανότητες αυτή να εξελιχθεί σε Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2. Επειδή τα συμπτώματα μπορεί να παρουσιαστούν αρκετά χρόνια αργότερα, χρειάζεται έγκαιρη διάγνωση και θεραπευτική παρέμβαση και στη συνέχεια, τακτική παρακολούθηση και έλεγχος.

Στο πλαίσιο των παραπάνω μελετών, το Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών, προσφέρει σε όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε αυτές δωρεάν την αρχική εκτίμηση παχύσαρκων παιδιών 10-17 ετών για την πιθανότητα να εμφανίζουν Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2.

Για τα παιδιά που θα συμμετέχουν στις μελέτες, το Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών προσφέρει:

  • Όλο τον απαιτούμενο εργαστηριακό και ιατρικό έλεγχο τόσο στο αρχικό στάδιο όσο και στη συνέχεια – χωρίς χρέωση.
  • Χορήγηση όλων των απαιτούμενων αναλώσιμων.
  • Επικοινωνία με γιατρό για τυχόν προβλήματα, απορίες ή συμβουλές όλο το 24ωρο.
  • Δωρεάν παρακολούθηση από το κέντρο και μετά το πέρας της μελέτης.

Η διεξαγωγή των μελετών γίνεται υπό την επίβλεψη του Δ/ντή του Τμήματος Παιδιατρικής – Εφηβικής Ενδοκρινολογίας και Διαβήτη, Δρ. Δημήτρη Θ. Παπαδημητρίου και του Επιστημονικού Συμβούλου, Ομότιμου Καθηγητή Χρήστου Σπ. Μπαρτσόκα.

Για πληροφορίες σχετικά με τις μελέτες, οι γονείς μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο 210 – 6862172 (καθημερινά από τις 10:00-15:00) και στο email: info@pedoendo.gr