Athens Clue: Ένα ζωντανό παιχνίδι απόδρασης στα Ιλίσσια

Athens Clue: Ένα ζωντανό παιχνίδι απόδρασης στα Ιλίσσια
ΝΙΚΟΛΑΣ ΤΣΑΚΡΗΣ

Μπαίνεις σε ένα δωμάτιο γεμάτο από κλειδαριές, συρτάρια, ντουλάπια και μία κλειδωμένη πόρτα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να βρεις στοιχεία, να λύσεις τους γρίφους και να καταφέρεις να ανοίξεις την πόρτα, ενώ ο χρόνος μετράει αντίστροφα. Φυσικά αναφέρομαι στο Athens Clue, το πρώτο ζωντανό παιχνίδι απόδρασης που δημιουργήθηκε το 2013. Ο Διονύσης Χαραλαμπόπουλος, ιδρυτής του Athens Clue, μας ξεναγεί στο πιο διαδραστικό παιχνίδι απόδρασης.

Πώς προέκυψε η ιδέα;

Η ιδέα προέκυψε μετά από ένα ταξίδι στο εξωτερικό όπου παίξαμε ένα αντίστοιχο παιχνίδι και ενθουσιαστήκαμε τόσο πολύ που αποφασίσαμε να το φέρουμε στην Ελλάδα καθώς ήταν κάτι καινοτόμο και πρωτότυπο.

Τι είναι ακριβώς το Athens Clue;

Το Athens Clue είναι ένα ζωντανό παιχνίδι απόδρασης. Ομάδες των 2 έως 6 ατόμων έρχονται στους χώρους μας, έχοντας κάνει κράτηση εκ των προτέρων, μέσω της ιστοσελίδας μας και έχουν στην διάθεση τους από 50 -70 λεπτά, αναλόγως το θεματικό δωμάτιο που έχουν επιλέξει για να λύσουν τους γρίφους των δωματίων και να μπορέσουν να αποδράσουν. Θα πρέπει να λύσουν ένα βουνό από γρίφους και να ανακαλύψουν στοιχεία και αντικείμενα, με την αδρεναλίνη να χτυπάει κόκκινο όσο ο χρόνος λιγοστεύει για να φτάσουν στην απόδραση. Είναι ένα παιχνίδι που απαιτεί πολύ ενέργεια και ομαδικότητα.

Πόσα δωμάτια έχετε αυτή τη στιγμή ενεργά;

Αυτήν την στιγμή έχουμε 8 θεματικά δωμάτια σε λειτουργία και το 9 ανοίγει τις πόρτες του στις 23 Ιανουαρίου.

Σε ποιες πόλεις υπάρχει αυτή τη στιγμή; Σκέφτεστε να επεκταθείτε και στο μέλλον;

Αυτήν τη στιγμή το Athens Clue μπορείτε να το επισκεφτείτε σε 2 σημεία στην Αθήνα, στην περιοχή του Χίλτον και στο Σύνταγμα. Επίσης στις 6 Ιανουαρίου ξεκίνησε η λειτουργία των Patrasclue στην Πάτρα και EscapeLimassol στην Λεμεσό της Κύπρου από εμάς. Στις 18 Φεβρουαρίου αναμένουμε τα εγκαίνια του HeraklionClue στο Ηράκλειο Κρήτης. Ενώ, είμαστε σε συζητήσεις για να ανοίξουμε στο πρώτο εξάμηνο του 2015 στην Ιταλία, στο Λίβανο και στις Η.Π.Α

Σας επισκέπτονται συχνά τουρίστες;

Η αλήθεια είναι πως κατά την διάρκεια του καλοκαιριού μας επισκέφτηκαν τουρίστες από όλες τις άκρες της γης. Οι Έλληνες όμως παραμένουν το μεγαλύτερο ποσοστό των πελατών μας

Είναι για όλες τις ηλικίες;

Οι ηλικίες που μπορούν να περάσουν καλά στα δωμάτια μας είναι από 9 – 99 ετών. Αν, βέβαια, υπάρχουν άτομα κάτω των 14 ετών στο δωμάτιο θα πρέπει να συνοδεύονται και από κάποιον ενήλικο καθώς αρκετοί από τους γρίφους απαιτούν σύνθετη και συνδυαστική σκέψη για την επίλυση τους.

ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ:

Διοχάρους 11 & Ίωνος Δραγούμη

Λεωφόρος Βασιλίσης Αμαλίας 26