ΚΟΙΝΩΝΙΑ
20/01/2015 11:44 EET | Updated 20/01/2015 11:44 EET

Ο Βλαστός χάριζε iPhone και έταζε 500.000 ευρώ σε αστυνομικούς για να αποδράσει

- via Getty Images
A file picture taken on November 3, 2009 shows Panayotis Vlastos (L) escorted by special police forces after his arrest. Vlastos, a Greek crime godfather and several anarchist fellow inmates took three guards hostage late on December 12, 2011 in an Athens jail following a failed escape, but released them after an hours-long standoff, officials said. Vlastos, considered the brains behind the 2009 kidnapping of septuagenarian shipping magnate Pericles Panagopoulos, got hold of the gun smuggled i

Απίστευτες συναλλαγές ανάμεσα στον Παναγιώτη Βλαστό και τον 45χρονο ανθυπαστυνόμο των κρατητηρίων της ΓΑΔΑ -επίσης κατηγορούμενο για το κύκλωμα των νονών- αποκαλύπτονται στην ογκώδη δικογραφία της πολύκροτης υπόθεσης.

Ο Βλαστός φέρεται να έχει δωρίσει στον ανθυπαστυνόμο 4 μοντέρνα κινητά τηλέφωνα iPhone προκειμένου να έχει ευνοϊκή μεταχείριση κατά την παραμονή του στη ΓΑΔΑ από τις 16 Ιανουαρίου έως και της 4 Μαρτίου 2014.

Τα κινητά φαίνεται να τα έδωσε στον αστυνομικό δικηγόρος που βρίσκεται ανάμεσα στους κατηγορούμενους. Ο βαρυποινίτης φέρεται, επίσης, να προσπάθησε να δωροδοκήσει τον ανθυπαστυνόμο με 500.000 ευρώ προκειμένου να τον βοηθήσει να αποδράσει μέσα από το αστυνομικό μέγαρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας. Η «πρότασή» του, ωστόσο, δεν έγινε δεκτή γιατί κρίθηκε ότι τη δεδομένη στιγμή το ρίσκο παρά ήταν μεγάλο. Και αυτό γιατί η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. φρόντισε προκειμένου τα μέτρα ασφαλείας να είναι αυξημένα με τη συνδρομή ανδρών της ομάδας ΟΠΚΕ.

Ο Παναγιώτης Βλαστός κρατήθηκε τότε στη ΓΑΔΑ, καθώς υπήρχαν πληροφορίες για ενδεχόμενη απόδραση μαζί με άλλους κρατουμένους από το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού τον Φεβρουάριο του 2014. Για αυτή την κράτηση προηγήθηκε απόφαση του Εισαγγελέα Εφετών, που το επέτρεψε «για λόγους ασφαλείας».

Sponsored Post