ΕΙΔΗΣΕΙΣ
20/01/2015 03:02 EET | Updated 20/01/2015 03:02 EET

Για «πολιτική απάτη» κατηγορεί ο Σαμαράς τον Τσίπρα

eurokinissi

Με την ανάδειξη των ουσιαστικών διαφόρων στα προγράμματα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και το τι θα σημάνει για τη χώρα η εφαρμογή όσων υπόσχεται ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να κορυφωθεί η επικοινωνιακή στρατηγική των επιτελών της Συγγρού, με απώτερο στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσέγγιση του μεσαίου χώρου και την άντληση δυνάμεων από την μεγάλη δεξαμενή των αναποφάσιστων ψηφοφόρων.

Σε αυτή την κατεύθυνση μόνο τυχαία δεν ήταν και η επιλογή του Πρωθυπουργού να μιλήσει στο ΕΒΕΑ, την καρδιά της μεσαίας τάξης, επιχειρώντας να αντιπαραβάλει τα δυο μοντέλα διακυβέρνησης που προτείνονται και αναδεικνύοντας τις κρυφές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα ο κ.Σαμαράς ανεβάζει και την κριτική του στο πρόσωπο του βασικού του αντιπάλου κάνοντας λόγο για «πολιτική απάτη» και ότι είναι «συνώνυμο της αβεβαιότητας», αφού θεωρεί ότι οι υποσχέσεις του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ υποκρύπτουν, πίσω από τις βαρύγδουπες εξαγγελίες, μια φοροεπιδρομή στην μεσαία τάξη, τις τραπεζικές συναλλαγές, το Χρηματιστήριο, τα λαχεία, ακόμα και την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του κ.Σαμαρά, στη ζυγαριά των δυο προτάσεων που τίθενται υπό την κρίση των πολιτών στις 25 Ιανουαρίου, από τη μια υπάρχει το μοντέλο της ΝΔ με την μεταρρυθμιστική ατζέντα που βάζει στο επίκεντρο τη μεσαία τάξη, έναντι των ελλειμμάτων, της ύφεσης και του κρατισμού που προβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλωστε και ο ίδιος ο κ.Σαμαράς στην καθημερινή του ρητορική μιλάει για τη «αβεβαιότητα σε σχέση με την αβεβαιότητα του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ επικαλείται συγκεκριμένα στοιχεία και αριθμούς για την επόμενη μέρα, σε αντίθεση με τις νεφελώδεις και αντιφατικές δηλώσεις στελεχών της Κουμουνδουρου για το χρέος, τη φορολογία και τους οικονομικούς δείκτες.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι τα στελέχη της ΝΔ αναρωτιόνται ότι την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ πλειοδοτεί σε υποσχέσεις, οι ίδιοι του οι βουλευτές είχαν καταψηφίσει στη Βουλή την κυβερνητική ρύθμιση για τις 100 δόσεις...

Sponsored Box