52 τρόποι για να σταματήσετε να τσιμπολογάτε στο γραφείο

51 + 1 τρόποι για να πείτε τέλος στο τσιμπολόγημα στο γραφείο
Shutterstock / Doruk Sikman

Εάν κάνετε δουλειά γραφείου θα γνωρίζετε πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι να σταματήσετε να τσιμπολογάτε με κάθε ευκαιρία. Μετά τους «51 λόγους που δεν μπορείς να σταματήσεις το τσιμπολόγημα στο γραφείο» που δημοσιεύτηκε στην HuffPost Greece, η Εύη Κρεμμύδα, Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, σας δίνει όχι έναν αλλά 52 λόγους και τρόπους για να σταματήσετε αυτή την κακή συνήθεια.

1. Όταν υπάρχουν πολλά άτομα στο γραφείο όλο και κάποιος φέρνει γλυκό για γιορτή ή γενέθλια, σκέψου ότι αν υποκύπτεις καθημερινά σε ένα μικρό πειρασμό, επιβαρύνεις τον οργανισμό σου με 100 θερμίδες περισσότερες από όσες χρειάζεσαι με αποτέλεσμα να έχεις 2-3 κιλά παραπάνω κάθε χρόνο.

2. Το αφεντικό σου σίγουρα εκτιμά τους εγκρατείς εργαζόμενους που μπορούν να επιβληθούν στον εαυτό τους.

3. Όλοι γύρω σου μιλάνε για μια ωραία/ο γυναίκα/άντρα που είναι αδύνατος και κομψός!

4. Έρχεται το Σαββατοκύριακο και αν θελήσεις να φας κάτι πιο ελεύθερο θα το κάνεις τότε, συνειδητά και θα το απολαύσεις όχι τώρα παρασυρόμενος από τη στιγμή. Άσε που μέχρι τότε ίσως και να σου χει περάσει!

5. Ο συνάδελφός σου κάνει διατροφή και είναι παράδειγμα προς μίμηση για σένα!

6. Έχεις να κάνεις κάτι πολύ σημαντικό και σίγουρα δεν μπορείς να αποδώσεις αν έχεις «βαρυστομαχιάσει»!

7. Γνωρίζεις καλά ότι αν και τρως περισσότερο αλλά είσαι σωματικά αδρανής, τότε τα κιλά που προστίθενται χωρίς να το καταλάβεις είναι πολύ περισσότερα.

8. Αν η μυρωδιά από τα φαγητά των συναδέλφων σου σε επηρεάζει, σκέψου ότι καλό είναι να τρως όταν πραγματικά πεινάς, κι όχι παρασυρόμενος από τέτοιου είδους ερεθίσματα.

9. Μπορείς να θαυμάσεις τον διπλανό σου που προσέχει τη διατροφή του και είναι υγιής και καλλίγραμμος.

10. Αν ζεσταίνεσαι και θες να φας, άναψε το κλιματιστικό. Τι να πουν και όσοι δουλεύουν σε φούρνο; Και ζέστη και ψωμάκια!

11. Αν κρυώνεις και ψάχνεις ζεστασιά στο φαγητό, ανέβασε τον θερμοστάτη.

12. Κάποιος στο γραφείο θα παραγγείλει. Θυμίσου ότι έχεις ήδη φάει κάτι που μόνος σου μαγείρεψες χθες ακριβώς στα γούστα σου και ήταν τόσο καλό που θες να μην χαλάσεις τη γεύση που σου έχει αφήσει!

13. Είσαι πιο αποδοτικός όταν τρως ακριβώς τόσο όσο χρειάζεσαι. Ούτε περισσότερο, ούτε λιγότερο.

14. Αν το στόμα σου έχει στεγνώσει, μπορείς κάλλιστα να πιεις νερό.

15. Όταν χρειάζεσαι κάτι να σου αποσπάσει την προσοχή μπορείς να ξεκινήσεις με τους συναδέλφους μια ωραία συζήτηση για μέρη που έχετε επισκεφτεί και σας άρεσαν.

16. Αν δεν είσαι συγκεντρωμένος μπορείς απλά να κάνεις ένα διάλειμμα μακριά από τα χαρτιά του γραφείου!

17. Όταν πρέπει να συγκεντρωθείς, κάνε ένα διάλειμμα να ξεκουράσεις το μυαλό σου και τα μάτια σου για δέκα λεπτά μακριά από την οθόνη του υπολογιστή.

18. Μάθε να ξεχωρίζεις την πείνα από τη λιγούρα ώστε να μην υποκύπτεις σε κανένα πειρασμό.

19. Όταν δεν είναι η ώρα να φας ένα γεύμα ή ένα ενδιάμεσο σνακ, μην αφήνεις τη λιγούρα σου να σε επηρεάζει.

20. Αν τηρείς τα γεύματα σου κάθε 3 ώρες περίπου τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σου θα παραμένουν σε καλά επίπεδα και δεν θα νιώσεις καμιά ανάγκη για γλυκό.

21. Ένας συνάδελφος σου σε ρώτησε τι έκανες χθες βράδυ και είχε να κάνει με φαγητό! Ένας λόγος παραπάνω ώστε σήμερα να είσαι πιο αυστηρός στη διατροφή σου για να το εξισορροπήσεις!

22. Το να λέτε αστείες καθημερινές ιστορίες με τους συναδέλφους είναι μέρος της καθημερινής διασκέδασης στο γραφείο, δεν χρειάζεται να περιστρέφονται γύρω από το φαγητό.

23. Αν υπάρχει δωρεάν φαγητό στο γραφείο θα είναι κατά πάσα πιθανότητα κάτι διατροφικά κατώτερο.

24. Εάν ένας συνάδελφος αποφάσισε να κάνει την πρώτη του απόπειρα στο ψήσιμο κέικ και έφερε να δοκιμάσετε, μπορείς να τσιμπήσεις ένα μικρό κομματάκι μαζί με τον καφέ σου.

25. Εάν ο συνάδελφός σου χόρτασε και έχει αφήσει λίγο από το φαγητό του, υπάρχει κάδος απορριμάτων στην κουζίνα και σίγουρα δεν είναι το στομάχι σου.

26. Ήπιες πολύ χθες βράδυ και ξέρεις ότι σήμερα πρέπει να ενυδατωθείς αρκετά, με νερό, χυμούς και όχι να καταβροχθίσεις ό,τι βρεις μπροστά σου.

27. Αν είσαι κουρασμένος/η, η κατάλληλη ποσότητα υδατανθράκων στην κατάλληλη ώρα θα σε βοηθήσει να ανακάμψεις.

28. Όταν νιώθεις ότι έχεις πολλή ενέργεια μπορείς να αφιερωθείς στη δουλειά σου για να τελειώσεις μια ώρα αρχύτερα το project που «τρέχει».

29. Πίνε νερό αρκετά συχνά και όχι όταν ήδη έχεις διψάσει, γιατί τότε έχει ήδη επέλθει η αφυδάτωση στον οργανισμό! Έτσι δεν πέφτεις στην παγίδα, όπου η δίψα να μεταφράζεται από τον εγκέφαλο ως πείνα, ειδικά για λιπαρά τρόφιμα που όταν διασπώνται στο ανθρώπινο σώμα αποδίδουν τα μεγαλύτερα ποσά νερού.

30. Αν ο συνάδελφός σου τρώει κάτι, καλά κάνει! Δεν είναι χορός για να παρασυρθείς και να τον ακολουθήσεις.

31. Αν είσαι στην αναμονή για το τηλέφωνο και μπαίνεις στον πειρασμό να μασουλήσεις σκέψου ότι είναι αγένεια όταν τελικά συνδεθείς με το συνομιλητή σου να σε ακούσει να μασάς.

32. Όταν θες κάπως να απασχολήσεις τα χέρια σου μπορείς να έχεις στο συρτάρι σου αυτές τις αγχολυτικές μπαλίτσες που ηρεμούν.

33. Μπορεί η κοπέλα στην υποδοχή έχει πάντα καραμέλες στο γραφείο της, αλλά και εσύ έχεις στην τσάντα σου, απλά χωρίς ζάχαρη,

34. Αν είναι όντως ώρα για μεσημεριανό τότε ναι..πρέπει να φας!

35. Αν είναι όντως ώρα για να φας ένα σνακ τότε ναι..πρέπει να φας!

36. Μην ξεχνάς να φας πρωινό ώστε να διασφαλίσεις ότι έχεις πάρει τη στοιχειώδη ενέργεια για να ξεκινήσει η ημέρα σου.

37. Δεν θέλεις δεύτερο πρωινό, μήπως το πρώτο που έφαγες δεν ήταν πλήρες;

38. Αν έφαγες πρωινό που ήταν τόσο ωραίο που δεν μπορείς να σταματήσεις να το σκέφτεσαι, δοκίμασε να ξαναφτιάξεις το ίδιο και αύριο.

39. Το μεσημεριανό σου δεν σε ικανοποίησε, οπότε θα ξέρεις την επόμενη φορά να μην ξαναμαγειρέψεις αυτό φαγητό με αυτή τη συνταγή.

40. Μια ωραία φωτογραφία από φαγητό στο διαδίκτυο μπορεί να σου δώσει μια ωραία ιδέα για το τι θα φτιάξεις το Σαββατοκύριακο.

41. Αν το Instagram σε κάνει να πεινάς, σκέψου όλα τα ωραία ρούχα που έχεις δει εκεί μπορείς να τα φοράς χωρίς περιορισμούς.

42. Πριν ξεκινήσεις μια καινούρια δίαιτα και αρχίσεις να κάνεις σχέδια, ρώτα κατευθείαν έναν ειδικό.

43. Αν κάποιος έφερε μπισκότα προτίμησε να φας το προκαθορισμένο σου γιαούρτι με μέλι , κανέλα και καρύδια. Θα σε χορτάσει το ίδιο και θα σου προσφέρει περισσότερα θρεπτικά συστατικά.

44. Αν κάποιος έστειλε e-mail μέσα από την εταιρεία ότι έχει μείνει φαγητό στην κουζίνα και δεν το θέλει κανείς, φρόντισε να το πετάξεις για να μην μαζευτούν συμπαθητικά ζωύφια στον πάγκο.

45. Αν κάποιος έχει πάντα κριτσίνια, εσύ να έχεις πάντα αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς.

46. Είναι Χριστούγεννα/Πάσχα/Καθαρά Δευτέρα και έχει γεμίσει ο τόπος λιχουδιές, αλλά σκέψου και το καλοκαίρι που θα έρθει και θα βγεις στην παραλία;

47. Αν έχει έναν ωραίο φούρνο απέναντι, ένα κουλούρι είναι αρκετό για δεκατιανό.

48. Μπάρα δημητριακών; Ναι, βέβαια! Για απογευματινό, με μαύρη σοκολάτα αντί για γλυκό!

49. Μην το φας, έχεις χορτάσει.

50. Αν κάποιος δεν σταματά να λέει τι έφαγε χθες, εσύ πες για το καινούριο χορευτικό που κάνατε στη ζούμπα με τις φίλες σου ή το γκολ που έβαλες στο 5Χ5 με τους φίλους σου.

51. Αν το εκπαιδεύσεις, το σώμα σου θα ζητά τροφή και ενέργεια κάθε 3-4 ώρες.

52. Μην ξεχνάς ποτέ ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο από ένα υγιή άνθρωπο(σωματικά και ψυχικά) και σ’ αυτό βοηθά σημαντικά το υγιές σωματικό βάρος!