Ισραήλ: Παλαιστίνιος τραυμάτισε με μαχαίρι τουλάχιστον εννέα επιβάτες λεωφορείου

Ισραήλ: Παλαιστίνιος τραυμάτισε με μαχαίρι τουλάχιστον εννέα επιβάτες λεωφορείου
A walk down Tel Aviv's Allenby Street on a busy Friday afternoon
A walk down Tel Aviv's Allenby Street on a busy Friday afternoon
nealunger/Flickr

Οπλισμένος με μαχαίρι, 23χρονος Παλαιστίνιος επετέθη και τραυμάτισε τουλάχιστον εννέα επιβάτες λεωφορείου στο κέντρο του Τελ Αβίβ, πριν εξουδετερωθεί από τα πυρά ισραηλινών αστυνομικών και συλληφθεί τραυματισμένος, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Λούμπα Σάμρι.

Πέντε επιβάτες έχουν τραυματισθεί σοβαρά και τέσσερις φέρουν ελαφρύτερα τραύματα, δήλωσε η εκπρόσωπος. Επτά νοσηλεύονται, σύμφωνα με γιατρό του νοσοκομείου Ισίλοφ του Τελ Αβίβ.

"Λίγο αφού επιβιβάσθηκε στο λεωφορείο, ο δράστης επετέθη και μαχαίρωσε τον οδηγό πολλές φορές , αλλά ο οδηγός αντέδρασε εκπληκτικά, διότι αντιστάθηκε και τον αιφνιδίασε", δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομάις του Τελ Αβίβ Μπέντζι Σάου.

Κοντά στο λεωφορείο εκινείτο όχημα που μετέφερε σωφρονιστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι, όταν αντιλήφθηκαν την επίθεση, κυνήγησαν τον δράστη, που προσπαθούσε να διαφύγει, τον πρόλαβαν σε κοντινό δρόμο και ένας από αυτούς τον πυροβόλησε στο πόδι και τον ακινητοποίησε. Συνελήφθη και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Η επίθεση εντάσσεται σε σειρά ανάλογων περιστατικών κατά τους τελευταίους μήνες, που χαρακτηρίζονται από την κλιμάκωση της έντασης στη Δυτική Οχθη και την Ιερουσαλήμ. Ο δράστης της επίθεσης είναι Παλαιστίνιος από το Τουλκάρεμ της κατεχόμενης Δυτικής Οχθης.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ)

Δημοφιλή