Aesthet: Η εστέτ πλευρά της Ελλάδας

Aesthet: Η εστέτ πλευρά της Ελλάδας
φωτό: Διονύσης Ανδριανόπουλος
dionisis andrianopoulos
φωτό: Διονύσης Ανδριανόπουλος

Το Aesthet δεν είναι ένα ακόμα eshop αλλά ένα διαδικτυακό κατάστημα διεθνών προδιαγραφών που έχει βάλει σκοπό να προωθήσει επιλεγμένα προϊόντα από πάνω από 40 Έλληνες δημιουργούς σε όλο τον κόσμο. Η Αλεξάνδρα Ζάκκα-Χαλκιά, εμπνεύστρια του εγχειρήματος, μιλά στην HuffPost Greece για τους Έλληνες δημιουργούς, τη μόδα και την προσπάθειά της να γίνει το Aesthet εκφραστής της νέας Ελλάδας.

Πως αποφασίσατε να ξεκινήσετε αυτό το εγχείρημα και πότε;

Τα τελευταία χρόνια, η κρίση ώθησε όλο και περισσότερους ταλαντούχους Έλληνες στο να δημιουργήσουν προϊόντα ιδιαίτερης ποιότητας και αισθητικής στους τομείς της μόδας, του κοσμήματος και των design αντικειμένων. Έτσι, γεννήθηκε το 2013 η ιδέα ενός site που να συγκεντρώνει τα καλύτερα designer brands της Ελλάδας λειτουργώντας ως πρεσβευτής της Ελληνικής δημιουργικότητας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Τι μπορεί να βρει κανείς στο www.aesthet.com;

To aesthet.com είναι ένα online concept store όπου μπορούν επισκέπτες από όλο τον κόσμο να αγοράσουν, με ευκολία και ασφάλεια, επιλεγμένα προϊόντα Ελλήνων δημιουργών. Η αισθητική, όπως υποδηλώνει και το όνομα, είναι η κυρίαρχη συνισταμένη και αφορά όχι μόνο στα προϊόντα αλλά και στην παρουσίαση του site και την άριστη εμπειρία του επισκέπτη. Η ιστοσελίδα είναι σχεδιασμένη στα πρότυπα διεθνών προδιαγραφών και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην εξυπηρέτηση πελατών, προσφέροντας δωρεάν express μεταφορικά στην Ελλάδα καθώς και δωρεάν επιστροφές, χωρίς να κάνουμε καμία ερώτηση. Ο πελάτης μπορεί να επιστρέψει την παραγγελία του και να πάρει πίσω τα χρήματα του χωρίς καμία επιβάρυνση. Το ιδιαίτερο περιεχόμενο καθώς και η πολυτελής συσκευασία του, καθιστά επίσης το aesthet.com ιδανικό προορισμό για επιλογές δώρων με ελληνική υπογραφή.

Σε τι διαφέρει από ένα e-shop;

Αυτό που λέω πάντα είναι ότι τo aesthet.com δεν είναι ένα fashion e-shop αλλά ένα online concept store όπου μπορεί ο επισκέπτης να ανακαλύψει μοναδικά προϊόντα επιλεγμένα με αυστηρά ποιοτικά κι αισθητικά κριτήρια. Σύντομα θα εμπλουτιστεί και με αντρικά είδη καθώς και είδη τέχνης και διακόσμησης. Οι συνεργασίες με καταξιωμένα αλλά και ανερχόμενα brands Ελλήνων σχεδιαστών διαρκώς επεκτείνονται με στόχο το aesthet.com να αποτελέσει το σημείο αναφοράς των καλύτερων δημιουργιών που έχει να επιδείξει η Ελλάδα.

Πόσο σημαντικό είναι να στηρίζουμε τους Έλληνες σχεδιαστές, ειδικά στις μέρες μας;

Υπάρχουν σήμερα πολλοί εξαιρετικά ταλαντούχοι Έλληνες σχεδιαστές, οι δημιουργίες των οποίων στέκονται ισάξια δίπλα σε μεγάλα designer brands του εξωτερικού. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να στηρίζουμε Έλληνες δημιουργούς, όχι μόνο λόγω εθνικής συνείδησης στην δύσκολη οικονομική συγκυρία της χώρας μας, αλλά επειδή πραγματικά το αξίζουν. Επιπλέον πιστεύω πως έχει περάσει ανεπιστρεπτί η εποχή της ξενομανίας και διαφαίνεται μια νέα τάση στο να αναγνωρίζονται και να προτιμούνται οι αξιόλογοι Έλληνες δημιουργοί.

Έχετε δει ανταπόκριση από το εξωτερικό για τις δημιουργίες των Ελλήνων σχεδιαστών;

Ναι υπάρχει ενδιαφέρον και πωλήσεις σε Έλληνες και μη του εξωτερικού, ιδίως για τα προϊόντα που παρουσιάζουν πρωτοτυπία και καλή σχέση ποιότητας/τιμής. Σίγουρα απαιτείται ακόμα μεγάλη εκστρατεία προώθησης μέχρις ώτου αναγνωρισθεί παγκόσμια αυτή η νέα Ελληνική δυναμική. Τo aesthet.com πρωτοστατεί σε αυτή την προσπάθεια και λειτουργεί ως εκφραστής της νέας Ελλάδας. Της Ελλάδας που διαθέτει αισθητική, ταλέντο και όραμα. Της Ελλάδας που συνεχίζει, σε πείσμα των καιρών, να δημιουργεί και να ονειρεύεται.