Σύγκρουση ΑΔΕΔΥ με ΟΝΝΕΔ για το βίντεο για τους δημοσίους υπαλλήλους

Σύγκρουση ΑΔΕΔΥ με ΟΝΝΕΔ για το βίντεο για τους δημοσίους υπαλλήλους
onned

Με επίσημη ανακοίνωση της η ΑΔΕΔΥ εκφράζει την αγανάκτηση της για το βίντεο της ΟΝΝΕΔ για την αξιολόγηση στο δημόσιο, χαρακτηρίζοντας το συκοφαντικό.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

«Δεν θα είχε αξία αναφοράς το δήθεν χιουμοριστικό-προεκλογικό βίντεο της ΟΝΝΕΔ αν πίσω από τα πολυχρησιμοποιημένα αρνητικά στερεότυπα δεν κρύβονταν τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής στο Δημόσιο και οι δραματικές επιπτώσεις τους στην Υγεία, στην Εκπαίδευση, στην καθημερινότητα εκατομμυρίων πολιτών. Εκείνο που δεν μπορεί να κρυφτεί είναι το μίσος για κάθε συλλογικότητα, για το Δημόσιο, αλλά και για τον κόσμο της εργασίας συνολικότερα».

Το βίντεο της ΟΝΝΕΔ

Το βίντεο, που αναρτήθηκε την Τετάρτη από την ΟΝΝΕΔ, παρουσιάζει τον «Βασιλάκη», έναν δημόσιο υπάλληλο, που πίνει φραπέ και χτυπάει σφραγίδες και αγανακτεί με την αξιολόγηση.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το κόκκινο αστέρι στην μπλούζα του ηθοποιού που υποδύεται τον δημόσιο υπάλληλο, σαφής αναφορά σε "αριστερή ιδεολογία" του δημοσίου υπαλλήλου.

Η κόντρα Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και δημοσίων υπαλλήλων για την αξιολόγηση

Το θέμα της αξιολόγησης είχε αναχθεί σε ζήτημα μεγάλης αντιπαράθεσης μεταξύ του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη και των δημοσίων υπαλλήλων, που αντιδρούσαν στην προκαθορισμένη ποσόστωση που όριζε ο νόμος, ότι δηλαδή το 15% των εργαζομένων κάθε διεύθυνσης, έπρεπε υποχρεωτικά να κριθούν ως ανεπαρκείς.

Τελικά ο νόμος για την ποσοτική αξιολόγηση δεν εφαρμόστηκε. Ο Υπουργός κατέθεσε πριν από 2 ημέρες (στις 20 Ιανουαρίου) νέο νομοσχέδιο, το οποίο το έθεσε σε δημόσια διαβούλευση.

Για την ιστορία, ένα από τα σημεία αντιπαράθεσης των δημοσίων υπαλλήλων με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ήταν πως την αξιολόγηση θα την αναλάμβαναν εξ' ολοκλήρου, οι προϊστάμενοι που είχαν διοριστεί από τους ίδιους τους Υπουργούς. Η διαδικασία μάλλιστα έχει καταγγελθεί ως αυθαίρετη, καθώς καθαιρέθηκαν γενικοί διευθυντές που είχαν συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη βαθμολογία στις κρίσεις του 2012 και αντικαταστάθηκαν από άλλους, χωρίς άλλη διαδικασία μοριοδότησης, πλην της απόφασης του οικείου υπουργού.

Δημοφιλή