11 πράγματα που ενοχλούν όσους δεν καπνίζουν

Αυτά τα 11 πράγματα είναι πολύ ενοχλητικά αν δεν καπνίζεις
GERMANY - AUGUST 03: Symbolic picture to the topics: passive smoking, smoking, addiction, Our picture shows a smoker smoked a cigarette at a cafe - shirty guests. (Photo by Ulrich Baumgarten via Getty Images)
Ulrich Baumgarten via Getty Images
GERMANY - AUGUST 03: Symbolic picture to the topics: passive smoking, smoking, addiction, Our picture shows a smoker smoked a cigarette at a cafe - shirty guests. (Photo by Ulrich Baumgarten via Getty Images)

Το κάπνισμα αποτελεί «βραχνά» για πολλούς ανθρώπους που δυσκολεύονται να το κόψουν, παρά τις οδηγίες των γιατρών που επιμένουν για τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει στον ανθρώπινο οργανισμό αλλά και τα οφέλη που βιώνει το σώμα μετά τη διακοπή του. Σπάνια αναφέρεται κανείς σε εκείνους που δεν καπνίζουν, είτε δεν κάπνιζαν ποτέ, είτε έχουν κόψει με επιτυχία το κάπνισμα και αναγκάζονται να ζουν μέσα στον καπνό και τα τσιγάρα. Ακολουθούν πράγματα που ενοχλούν εκείνους που δεν καπνίζουν.

1. Τα μαλλιά που μυρίζουν μετά από μία βραδινή έξοδο.

2. Τα ρούχα που μόλις γυρίσεις στο σπίτι πρέπει όχι απλά να μπουν στο πλυντήριο, αλλά στον κλίβανο για να ξεμυρίσουν.

3. Η στιγμή που ετοιμάζεσαι να βάλεις στο στόμα σου μία απολαυστική μπουκιά από το φαγητό σου, το οποίο και θα ακριβοπληρώσεις, και σου έρχεται ένα σύννεφο καπνού κατευθείαν στη μύτη.

4. Το γεγονός ότι οι καπνιστές φίλοι σου σε αναγκάζουν να πιείτε Φεβρουάριο μήνα, το ποτό σας έξω στο κρύο για να απολαύσουν το τσιγάρο τους σε ένα από τα λιγοστά μαγαζιά της Αθήνας που δεν επιτρέπεται το κάπνισμα.

5. Γυρίζεις σπίτι και νιώθεις σαν να έχεις κάνει ένα πακέτο τσιγάρο και το στόμα σου να μυρίζει σαν σταχτοδοχείο, παρόλο που θεωρητικά δεν έχεις πιάσει ούτε ένα τσιγάρο στα χέρια σου. Παρ' ολ' αυτά το παθητικό κάπνισμα έχει κάνει τη δουλειά του.

6. Εάν δεν καπνίζεις και βλέπεις απόλυτα εξαρτημένους ανθρώπους να βγαίνουν από την αίθουσα του κινηματογράφου για να ανάψουν τσιγάρο, να βγαίνουν στο κρύο και το αγιάζι και να σκέφτονται πώς θα μπουν σε αεροπλάνο για πάνω από μία ώρα, στεναχωριέσαι!

7. Στη δουλειά, το «διάλειμμα για τσιγάρο» είναι απόλυτα αποδεκτό και θεμιτό, οπότε εάν κάποιος δεν καπνίζει δεν έχει καμία απολύτως δικαιολογία για να σηκωθεί από τον υπολογιστή του (άσε που σε αυτά τα διαλείμματα γίνονται οι καλύτερες συζητήσεις).

8. Εάν πεις σε κάποιον που έχει έρθει σπίτι σου να βγει στο μπαλκόνι για να καπνίσει, το πιθανότερο είναι ότι θα κοιτάξει σαν να είσαι εξωγήινος και θα του κακοφανεί. Ούτε εσένα σου αρέσει να κάνεις τους καλεσμένους σου να βγαίνουν στο κρύο, αλλά είναι δικαίωμά σου να μην θέλεις να μυρίσει όλο το σπίτι καπνό.

9. Αυτή η στιγμή που θέλεις να φύγεις από τον καφέ/ ποτό/ φαγητό και αυτός που είσαι μαζί λέει «ένα τσιγάρο και φεύγουμε;». Όχι! Θέλω να φύγω τώρα!

10. Οι φίλοι σου ή ο/η σύντροφός σου σε αναγκάζουν να κάνετε βόλτες στις 4 το πρωί για να βρείτε περίπτερο.

11. Γυρνάς σπίτι και ανακαλύπτεις ότι η αγαπημένη σου μπλούζα έχει πάνω μία τρύπα από τσιγάρο.