Ο «βασιλιάς του YouTube» κερδίζει εκατομμύρια παίζοντας videogames από το σπίτι όπου ζει με την Ιταλίδα κοπέλα του

Ο «βασιλιάς του YouTube» κερδίζει εκατομμύρια παίζοντας videogames από το σπίτι όπου ζει με την Ιταλίδα κοπέλα του

Το 2014 ήταν ο «βασιλιάς του YouTube», με 4,1 δισεκατομμύρια hits και 33 εκατομμύρια συνδρομητές στο gaming κανάλι του, PewDiePie: Ο 25χρονος Φέλιξ Κέλμπεργκ από τη Σουηδία είναι γνωστός στο YouTube ως videogame commendator, και ειδικεύεται σε βίντεο «Let's Play», παιχνιδιών horror και action.

Από τις 15 Αυγούστου 2013, το κανάλι του ήταν το most subscribed κανάλι στο YouTube, αν και ξεπεράστηκε για σύντομο χρονικό διάστημα τον Νοέμβριο-Δεκέμβριο του 2013 από το Spotlight channel. Ωστόσο, επανήλθε γρήγορα, και από τις 23 Δεκεμβρίου κατέχει τα πρωτεία, με 33.938.466 συνδρομητές αυτή τη στιγμή. Το κανάλι του θεωρείται από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα channels του YouTube, λόγω της αλματώδους ανόδου του. Παράλληλα, στις 19 Ιουλίου του 2014 ξεπέρασε το RihannaVEVO για να καταστεί το «most viewed» κανάλι όλων των εποχών, ενώ ο ίδιος έχει εξελιχθεί σε μια σημαντική προσωπικότητα του Ίντερνετ, επηρεάζοντας θετικά τις πωλήσεις indie παιχνιδιών και μαζεύοντας χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς μέσω του «Bro Army» : του μεγάλου fanbase του.

Επίσης, πέρα από αυτά, έχει εμφανιστεί σε δύο επεισόδια του South Park, κερδίζει εκατομμύρια και συζεί με την όμορφη Ιταλίδα κοπέλα του, την 22χρονη Μάρτσια Μπισονίν επίσης YouTuber πλέον (CutePieMarzia), και τα σκυλιά τους στο διαμέρισμά του στο Μπράιτον.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της Daily Mail, οι δύο YouTubers γνωρίστηκαν (προφανώς) online το καλοκαίρι του 2011, αφού οι φίλοι της της πρότειναν να δει τον «χαζό που παίζει βιντεοπαιχνίδια». Ο «χαζός» (ο οποίος είχε έσοδα 3,47 εκατ. ευρώ το 2013, με περιθώριο κέρδους 97%), άρχισε να της αρέσει, και ο Φέλιξ πήγε στην Ιταλία για να την γνωρίσει από κοντά.

Τέσσερα χρόνια μετά, το ψηφιακό ρομάντζο συνεχίζεται και στην πραγματική ζωή.O ίδιος παραδέχεται ότι ήταν το πιο τρελό πράγμα που έκανε ποτέ.

Ο ίδιος είχε σπουδάσει Βιομηχανική Μηχανολογία στο Chalmers University of Technology στο Γκέτεμποργκ. Και οι δύο γονείς του είναι επιτυχημένοι CEO στη Σουηδία. Ωστόσο ο ίδιος ακολούθησε άλλη πορεία.

Ο γονείς του του έλεγαν ότι το να κάθεται όλη μέρα στο σπίτι και να παίζει βιντεοπαιχνίδια δεν θα τον πήγαινε πουθενά. Ωστόσο, τα βίντεό του τράβηξαν την προσοχή της Maker Studios, η οποία διαχειρίζεται 55.000 κανάλια στο YouTube – σημειώνεται πως η εταιρεία αγοράστηκε από τη Disney αντί εκατοντάδων εκατομμυρίων πέρυσι.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του περιοδικού Icon, το περιθώριο κέρδους του το 2013 ήταν 97%, με την Maker Studios να τον πληρώνει πάνω από ένα εκατ. σε μερίσματα. Ο ίδιος χρησιμοποιεί την απήχησή του και για φιλανθρωπίες (Save the Children, WorldWildLifeFund κ.α.).

Για πολλούς gamers ανά τον κόσμο, ο PewDiePie δεν είναι απλά ένας διαδικτυακός celebrity, αλλά ένας φίλος. «Αυτό που κάνουμε εγώ και άλλοι YouTubers είναι πολύ διαφορετικό, είναι σχεδόν σαν να κάνεις παρέα με έναν φίλο και να τον βλέπεις να παίζει παιχνίδια, είπε στη Wall Street Journal.

Ο ίδιος, παρά την εντύπωση που δίνει στα βίντεό του, ζει μια μάλλον ήρεμη ζωή στο Μπράιτον με τη Μάρτσια, η οποία άρχισε το δικό της κανάλι του 2013 (αν και έχει «μόλις» 4.839.176 συνδρομητές. Όπως λέει ο ίδιος, ζουν τη ζωή ενός κανονικού ζευγαριού: «φτιάχνουμε τα βίντεό μας, βλέπουμε πολλές ταινίες μαζί, όπως ένα συνηθισμένο ζευγάρι».

Σημειώνεται ότι μετακόμισαν στο Μπράιτον αφού η φαν του (οι «bros») έμαθαν την παλιά του διεύθυνση. Σε ένα βίντεό του ο ίδιος είπε: «Μετακομίσαμε και ναι, είμαστε ακόμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, και δεν νομίζω ότι οι bros χρειάζεται να ξέρετε ακριβώς πού μένω. Αν ήθελα να ξέρετε, θα σας έλεγα τη διεύθυνσή μου». Ωστόσο, ο ίδιος αναγνωρίζεται συχνά στο δρόμο – και αν και ενθαρρύνει τον κόσμο να του μιλάει, δεν του αρέσει να τον χαρακτηρίζουν «διάσημο».