Επικοινωνία Χαρδούβελη – Δραγασάκη για την εκπροσώπηση στο Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου

Επικοινωνία Χαρδούβελη – Δραγασάκη για την εκπροσώπηση στο Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου
eurokinissi

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν τελικά αντί συνάντησης, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και ο επικεφαλής του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης.

Αν και αρχικά είχε προγραμματισθεί συνάντηση των δύο στο υπουργείο Οικονομικών στις 12 το μεσημέρι, τελικά αυτή ακυρώθηκε, καθώς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, υπήρξαν αντιδράσεις από το Μέγαρο Μαξίμου και οι δύο άντρες συνομίλησαν τηλεφωνικά.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το τηλεφωνικό ραντεβού των δύο πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος ζήτησε να ενημερωθεί από τον υπουργό Οικονομικών για την επικείμενη συνεδρίαση του Eurogroup, στις 26 Ιανουαρίου την επομένη των εκλογών, στην οποία θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα ο Γκίκας Χαρδούβελης.

Σύμφωνα πάντα με ασφαλείς πληροφορίες, ο κ. Δραγασάκης ζήτησε από του κ. Χαρδούβελη, στη συνεδρίαση να κρατήσει στάση ουδετερότητας, να μην δεσμευτεί σε τίποτα, καθώς του κατέστησε σαφές, ότι στην προοπτική διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η διαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης θα τεθεί σε νέα βάση .

Ο κ. Χαρδούβελης ενημερώθηκε από τον κ. Δραγασάκη, για τις προθέσεις του κόμματος της Αριστεράς σε σχέση με τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες των πρώτων ημερών.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες οι δύο άντρες συζήτησαν και για τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αναφορικά με την αγορά ομολόγων, για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης,

για ζητήματα που σχετίζονται με τα δημόσια οικονομικά, αλλά και για τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους.

Δημοφιλή