Ο Στίβεν Χόκινγκ δουλεύει πάνω σε μία νέα θεωρία για τη δημιουργία του σύμπαντος

Ο Στίβεν Χόκινγκ έχει μία νέα θεωρία για τη δημιουργία του σύμπαντος
Stephen Hawking in front of sun with coronal mass ejections.
Stephen Hawking in front of sun with coronal mass ejections.
lwpkommunikacio/Flickr

Σε κοινοποίηση που έκανε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο Βρετανός φυσικός, Στίβεν Χόκινγκ, αναφέρει ότι αυτή τη στιγμή δουλεύει σε μία θεωρία σχετικά με τη δημιουργία του κόσμου που θα είναι μεγαλύτερη και σημαντικότερη κι από το το μποζόνιο Χιγκς.

Εάν ο Χόκινγκ και ο συνεργάτης του, Χέρτογκ, τα καταφέρουν, θα δώσουν μία νέα θεωρητική προσέγγιση για κοσμικές παρατηρήσεις που δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί, όπως αναφέρει και ο ίδιος. Οι επιστήμονες που βρίσκονται πίσω από το πείραμα BICEP2, ανέφεραν ότι πέρυσι είδαν ενδείξεις αρχέγονων βαρυτικών κυμάτων, αλλά αναγκάστηκαν να αποσύρουν τους ισχυρισμούς τους όταν οι ερευνητές υποστήριξαν ότι οι ενδείξεις αυτές μπορεί να ήταν αποτέλεσμα της πολωτικής επίδρασης της διαγαλαξιακής σκόνης και όχι «παράγωγα» του Μπιγκ Μπανγκ.

Τέτοια κύματα θα βοηθήσουν να επιβεβαιωθεί η θεωρία του Κοσμικού Πληθωρισμού (theory of inflation) σύμφωνα με την οποία το σύμπαν, την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του, πραγματοποίησε ένα τεράστιο «άλμα» διόγκωσης/ επέκτασης.

Όταν πρωτοδιατυπώθηκε η θεωρία, ήταν αμφιλεγόμενη, αλλά πλέον οι περισσότεροι κοσμολόγοι αναφέρουν ότι είναι ο καλύτερος τρόπος για να μπουν όλα τα χαμένα κομμάτια του παζλ στη θέση τους σχετικά με τη δημιουργία και τη δομή του σύμπαντος.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι δηλώσεις του Χόκινγκ, έρχονται να ταράξουν τα νερά της επιστήμης. Για τον παγκοσμίως γνωστό επιστήμονα, τέτοιου είδους αποκαλύψεις είναι μέρος της καθημερινότητάς του, αφού έχει προκαλέσει πολλές φορές σάλο με τις δηλώσεις του.

Μπορεί η δημιουργία του σύμπαντος να είναι ακόμα υπό εξέταση, αλλά το μόνο που παραμένει αναμφισβήτητο είναι το χιούμορ του Στίβεν Χόκινγκ ο οποίος έδωσε μία απολαυστική συνέντευξη στον Τζον Όλιβερ και δεν δίστασε να πει στον παρουσιαστή όταν αν μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω δεν θα έδινε ποτέ αυτή τη συνέντευξη!

Πληροφορίες: MSNBC

Δημοφιλή