«Ο λαός αποφασίζει για την επιστροφή της Δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας», λέει ο Τσίπρας

«Ο λαός αποφασίζει για την επιστροφή της Δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας», λέει ο Τσίπρας

Πανδαιμόνιο επικράτησε έξω από το 27ο δημοτικό σχολείο στην Κυψέλη, καθώς δεκάδες φωτογράφοι και δημοσιογράφοι αλλά και πολίτες που φώναζαν ρυθμικά «ήρθε η ώρα της Αριστεράς» ενώ περίμεναν τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει την είσοδό του στο 661ο εκλογικό τμήμα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε στις 10:50 και- σε αντίθεση με άλλους αρχηγούς κομμάτων- εξήλθε του εκλογικού τμήματος προκειμένου να προβεί στις καθιερωμένες δηλώσεις.

Για αρκετή ώρα όμως δεν μπορούσε να προχωρήσει σε δηλώσεις καθώς ήταν αδύνατον να συνεννοηθούν μεταξύ τους φωτογράφοι και cameramen. Βέβαια ο Αλέξης Τσίπρας επέδειξε υπομονή και τους ζήτησε να μην βιάζονται, προσθέτοντας αστειευόμενος: «πέντε χρόνια περιμέναμε, δεν θα περιμένουμε πέντε λεπτά;».

Στη συνέχεια, έχοντας πολιορκηθεί από τους δημοσιογράφους, ανέβηκε σε ένα κάθισμα προκειμένου να μπορούν να πάρουν εικόνα όλοι οι εικονολήπτες.

«Σήμερα ο ελληνικός λαός καλείται να ολοκληρώσει αυτό το βήμα για την επιστροφή της ελπίδας, τον τερματισμό του φόβου και την επιστροφή της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας στη χώρα...Σήμερα αποφασίζουμε αν αύριο θα επιστρέψει στην Ελλάδα η τρόικα για τα μέτρα που έχει αποφασίσει ο κ. Σαμαράς ή αν από αύριο η χώρα θα διεκδικήσει σε μια σκληρή διαπραγμάτευση την επιστροφή στην εξιοπρέπεια» δήλωσε, τελικά, ο κ.Τσίπρας.

Δημοφιλή