ΕΙΔΗΣΕΙΣ
25/01/2015 06:06 EET | Updated 25/01/2015 06:55 EET

«Ο λαός αποφασίζει για την επιστροφή της Δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας», λέει ο Τσίπρας

Πανδαιμόνιο επικράτησε έξω από το 27ο δημοτικό σχολείο στην Κυψέλη, καθώς δεκάδες φωτογράφοι και δημοσιογράφοι αλλά και πολίτες που φώναζαν ρυθμικά «ήρθε η ώρα της Αριστεράς» ενώ περίμεναν τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει την είσοδό του στο 661ο εκλογικό τμήμα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε στις 10:50 και- σε αντίθεση με άλλους αρχηγούς κομμάτων- εξήλθε του εκλογικού τμήματος προκειμένου να προβεί στις καθιερωμένες δηλώσεις.

tsip

Για αρκετή ώρα όμως δεν μπορούσε να προχωρήσει σε δηλώσεις καθώς ήταν αδύνατον να συνεννοηθούν μεταξύ τους φωτογράφοι και cameramen. Βέβαια ο Αλέξης Τσίπρας επέδειξε υπομονή και τους ζήτησε να μην βιάζονται, προσθέτοντας αστειευόμενος: «πέντε χρόνια περιμέναμε, δεν θα περιμένουμε πέντε λεπτά;».

tsip

Στη συνέχεια, έχοντας πολιορκηθεί από τους δημοσιογράφους, ανέβηκε σε ένα κάθισμα προκειμένου να μπορούν να πάρουν εικόνα όλοι οι εικονολήπτες.

tsip

«Σήμερα ο ελληνικός λαός καλείται να ολοκληρώσει αυτό το βήμα για την επιστροφή της ελπίδας, τον τερματισμό του φόβου και την επιστροφή της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας στη χώρα...Σήμερα αποφασίζουμε αν αύριο θα επιστρέψει στην Ελλάδα η τρόικα για τα μέτρα που έχει αποφασίσει ο κ. Σαμαράς ή αν από αύριο η χώρα θα διεκδικήσει σε μια σκληρή διαπραγμάτευση την επιστροφή στην εξιοπρέπεια» δήλωσε, τελικά, ο κ.Τσίπρας.