ΕΙΔΗΣΕΙΣ
26/01/2015 04:17 EET | Updated 28/01/2015 19:08 EET

Τα πρωτοκλασάτα στελέχη που μένουν εκτός Βουλής

Sooc

Η πιο ηχηρή απουσία θα είναι του Γιώργου Παπανδρέου. Είναι η πρώτη φορά μετά από 92 χρόνια που δεν θα υπάρχει Παπανδρέου στη Βουλή.

Εκτός Βουλής και ο άλλωτε δημοφιλέστατος Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, που όμως φαίνεται πως ο κόσμος δεν του συγχωρεί ότι δεν μπήκε στον κόπο να διαβάσει το μνημόνιο.

Εκτός μένει και ο αντιπρόεδρος της προηγούμενης Βουλής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, η υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα, ο Αντώνης Μπέζας, ο Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος που είχε προκαλέσει αντιδράσεις ως υφυπουργός Παιδείας, ο Δάνης Τζαμτζής του οποίου η ρήση περί παξιμαδιού θα μείνει στην ιστορία, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο Αναστάσιος Νεράντζης, ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο Γιάννης Μιχελάκης και ο Θάνος Πλεύρης.

Δεν πέτυχε η μεταγραφή

Η μεταγραφή της Άντζελας Γκερέκου δεν πήγε και τόσο καλά. Η κυρία Γκερέκου δεν εκλέγεται. Αντίθετα μπαίνει στη Βουλή ο Βασίλης Οικονόμου, ως βουλευτής επικρατείας.

Εκτός Βουλής μένει και ο Πέτρος Τατσόπουλος που δεν τον σήκωσε τελικά το Ποτάμι.

Το χαρτί του ψηφοδελτίου επικρατείας δεν βγήκε ούτε για τον Τέρενς Κουίκ, ούτε για τον Παντελή Καψή.

Φυσικά οι μεγαλύτερες απώλειες ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ.

Εκτός Βουλής μένουν οι Δημήτρης Καρύδης, Πάρης Κουκουλόπουλος, Γιάννης Μανιάτης, ο Πύρρος Δήμας, η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ και ο Γιώργος Ντόλιος.

Από τον Σύριζα, εκτός βουλής μένει ο Δημήτρης Τσουκαλάς, ο Οδυσσέας Βουδούρης που είχε μεταγραφεί από τη ΔΗΜΑΡ και η Μαρία Μπόλαρη που έχασε για λίγους ψήφους από τον Νίκο Φίλη.

Εκτός Βουλής έμεινε μετά από επτά χρόνια ο Σπύρος Χαλβατζής που είχε εκλεγεί για πρώτη φορά το 2007 με το ΚΚΕ στη Β' Αθηνών.