ΕΙΔΗΣΕΙΣ
26/01/2015 09:17 EET | Updated 26/01/2015 10:30 EET

Υπουργός και όχι αντιπρόεδρος ο Πάνος Καμμένος. Μικρό σχήμα με 10 υπουργούς

sooc

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, θα συμμετάσχει στην κυβέρνηση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ ως υπουργός και δεν προτίθεται να ζητήσει αντιπροεδρία της κυβέρνησης. Αυτό τόνισαν πηγές των ΑΝ.ΕΛ, σύμφωνα με τις οποίες άμεση προτεραιότητα θα είναι το ζήτημα του χρέους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της HuffPost Greece, ο κ. Καμμένος φαίνεται ότι κλειδώνει για το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εθνικής Αμύνης αν και έντονη ήταν η φημολογία για τα υπουργεία Eμπορικής Nαυτιλίας που ίσως συνενεωθεί με το Προστασίας του Πολίτη.

Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για «μικρό υπουργικό συμβούλιο με 10 υπουργούς, λίγους αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς», το οποίο θα συνεδριάζει συχνά. Επίσης, επισήμαναν ότι ο κ. Καμμένος έκανε τη δήλωση για ψήφο εμπιστοσύνης στον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μην είναι ακυβέρνητη η χώρα και πρόσθεσαν ότι η βάση της συμφωνίας των ΑΝ.ΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι «έχει κλείσει το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπου φαίνεται ότι υπάρχει συμφωνία» πως «οι κόκκινες γραμμές των ΑΝ.ΕΛ για τα εθνικά θέματα θα γίνουν σεβαστές» και ότι «υπάρχει καλή προσωπική χημεία μεταξύ Τσίπρα και Καμμένου και σχέσεις εμπιστοσύνης».

«Δεν θα κυβερνήσουμε με εκβιασμούς, αλλά με έντιμες και δημόσιες τοποθετήσεις» κατέληξαν οι ίδιες πηγές.