ΕΙΔΗΣΕΙΣ
26/01/2015 11:28 EET | Updated 26/01/2015 15:57 EET

Δεν συνάντησε ο Σαμαράς τον Τσίπρα. Μεταξύ διευθυντών των γραφείων τους η παράδοση στο Μέγαρο Μαξίμου

Eurokinissi

Ο νέος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επρόκειτο μετά την ορκωμοσία του να μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον απερχόμενο πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ώστε να γίνει η τελετή παράδοσης - παραλαβής.

Ωστόσο, όπως ανακοινώθηκε από την πλευρά της ΝΔ λίγο πριν μεταβεί ο Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου, απελθών και νέος πρωθυπουργός δεν θα πραγματοποιούσαν συνάντηση. Η απαραίτητη ενημέρωση έγινε μεταξύ του διευθυντή του γραφείου του απελθόντα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Κώστα Μπούρα, και του διευθυντή του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Να σημειωθεί ότι δεν έχει ξανασυμβεί, τουλάχιστον από το 1974 και μετά, να μην παραστεί απερχόμενος πρωθυπουργός στην ανάληψη καθηκόντων του διαδόχου του.

Η εκδοχή της ΝΔ

Πηγές από τη ΝΔ, αναφερόμενοι στο γεγονός, έριξαν την τις ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως σημείωναν, ο γενικός γραμματέας του απερχόμενου πρωθυπουργού, Κώστας Μπούρας, δέχθηκε τηλεφώνημα από τον συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, Νίκο Παππά, ο οποίος τον παρακάλεσε να ενημερώσει τον γραμματέα του νέου πρωθυπουργού, Δημήτρη Τζανακόπουλο, για τις λειτουργίες του Μεγάρου Μαξίμου και να προχωρήσει στην παράδοση υλικού. Έτσι, η παράδοση στο Μέγαρο Μαξίμου έγινε μεταξύ γραμματέων του απερχόμενου και του νέου πρωθυπουργού.

Διαψεύδει ο ΣΥΡΙΖΑ

Από την Κουμουνδούρου χαρακτηρίζουν πρωτόγνωρο το γεγονός ότι δεν υπήρχε κανείς στο Μέγαρο Μαξίμου για την παράδοση-παραλαβή, ενώ διαψεύδουν κατηγορηματικά την εκδοχή της ΝΔ.

Σε δήλωσή του, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παπάς επεσήμανε: «Δυστυχώς ο κύριος Σαμαράς επέλεξε να μην βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου όταν έφτασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Αυτή η παράδοση έχει τηρηθεί από τους προηγούμενους πρωθυπουργός που παρέδιδαν την κυβέρνηση. Εμείς αναμέναμε να τηρηθεί και σήμερα. Οι σχετικές διαρροές που εμπλέκουν και εμένα προσωπικά είναι απολύτως ανακριβείς και απλώς χαρακτηρίζουν τους εμπνευστές τους».

Σημειώνεται ότι η διαδικασία της παράδοσης κράτησε ελάχιστα λεπτά και όπως σχολίαζαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, παρέλαβαν άδειο χρηματοκιβώτιο.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, ευρωβουλευτής κα Μαρία Σπυράκη, απαντώντας στον κ. Παππά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Οι όροι της παράδοσης – παραλαβής καθορίστηκαν επακριβώς, όπως πολύ καλά γνωρίζει ο κ. Παππάς, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι διευθυντές των γραφείων του απερχόμενου και του νεοεκλεγέντος πρωθυπουργού.

Αν θέλαμε βεβαίως να μιλήσουμε για το ποιος αγνόησε επιδεικτικά μια παράδοση αιώνων, απλώς υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Τσίπρας είναι ο μοναδικός Έλληνας πρωθυπουργός που ορκίστηκε απόντος του Αρχιεπισκόπου και δεν έδωσε θρησκευτικό όρκο».