Μανώλης Γλέζος: «Η διαφορά πολιτικού ήθους Τσίπρα – Σαμαρά είναι κιόλας φανερή». Βολές για την απουσία του από την παράδοση

Μανώλης Γλέζος: «Η διαφορά πολιτικού ήθους Τσίπρα – Σαμαρά είναι κιόλας φανερή». Βολές για την απουσία του από την παράδοση
Menelaos Myrillas / SOOC

Βολές για την απουσία του Αντώνη Σαμαρά από την παράδοση του Μεγάρου Μαξίμου στον νέο πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίρα, από τον Μανώλη Γλέζο. Παράλληλα απέδωσε εύσημα στον Αλέξη Τσίπρα για την επίσκεψη του στην Καισαριανή «σε όλους εκείνους που πότισαν με το αίμα τους το δέντρο της ελευθερίας».

Χαρακτηριστικά, ο Μανώλης Γλέζος ανέφερε:

«Η πρώτη μέρα μετά την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ σημαδεύτηκε από δύο γεγονότα που αποτυπώνουν με τον καλύτερο τρόπο τη διαφορά πολιτικού ήθους ανάμεσα στη απελθούσα κυβέρνηση της Δεξιάς και την κυβέρνηση ελπίδας της Αριστεράς.

Το ένα είναι η μη παράδοση της πρωθυπουργίας από τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά στο νέο πρωθυπουργό της χώρας. Αφού ο τέως πρωθυπουργός επί δυόμισι χρόνια έλαμψε διά της απουσίας του στο Κοινοβούλιο, απαξιώνοντάς το, επισφράγισε την καταστροφική για τον τόπο και το λαό θητεία του με τη σημερινή στάση του. Αλλά ήδη οι πολίτες τον είχαν κρίνει.

Το άλλο, που προηγήθηκε χρονικά, είναι η απότιση φόρου τιμής του νέου πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σε όλους εκείνους που πότισαν με το αίμα τους το δέντρο της ελευθερίας. Η επίσκεψή του στην Καισαριανή, τον εμβληματικό αυτό τόπο μαρτυρίου και θυσίας των Ελλήνων, πείθει ότι θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις για να δικαιώσει ελπίδες και προσδοκίες πολλών γενεών».

Πήγαινε στην αρχική σελίδα