Τσακαλώτος στο BBC: Αν καταρρεύσει η Ελλάδα, θα καταρρεύσει και η ευρωζώνη

Τσακαλώτος στο BBC: Αν καταρρεύσει η Ελλάδα, θα καταρρεύσει και η ευρωζώνη
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Μη ρεαλιστικό χαρακτήρισε το να περιμένει κανείς από την Ελλάδα να αποπληρώσει πλήρως το χρέος της ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξή του στο BBC.

«Κανείς δεν πιστεύει ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο» είπε σχετικά, προσθέτοντας ότι «δεν έχω συναντήσει ένα οικονομολόγο...ο οποίος θα σας πει ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει όλο το χρέους της. Δεν μπορεί να γίνει» πρόσθεσε.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι οι ηγέτες της Ε.Ε. πρέπει τώρα να δείξουν ότι είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Θα έχουμε μια πολύ περίεργη και πολύ επικίνδυνη Ευρώπη, με πολύ δυνατές φυγόκεντρες πολιτικές δυνάμεις, αν υποδείξουν ότι μετά από μια δημοκρατική εκλογή δεν ενδιαφέρονται να συζητήσουν με μια νέα κυβέρνηση. Θα πρόκειται για το τελικό σημάδι ότι είναι μια Ευρώπη που δεν μπορεί να ενσωματώσει τη δημοκρατική και κοινωνική αλλαγή».

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι θα ήταν «ο χειρότερης εφιάλτης του» αν καταρρεύσει η Ευρωζώνη λόγω «πτώσης» της Ελλάδας.

«Και αν η Ελλάδα καταρρεύσει και βγει από την Ευρωζώνη, η Ευρωζώνη θα καταρρεύσει. Είπαμε από την αρχή ότι η Ευρωζώνη κινδυνεύει, το ευρώ κινδυνεύει, αλλά όχι από τον ΣΥΡΙΖΑ...κινδυνεύει από τις ίδιες τις πολιτικές λιτότητας».

Δημοφιλή