Πανούσης: Να ισχυροποιήσουμε τους δεσμούς αστυνομίας- πολιτών

Πανούσης: Να ισχυροποιήσουμε τους δεσμούς αστυνομίας- πολιτών
eurokinissi

Σε συναινετικό κλίμα αλλά και εκατέρωθεν «καρφιά» έγινε η τελετή παράδοσης- παραλαβής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Στην ομιλία του, ο νέος αναπληρωτής υπουργός, Γιάννης Πανούσης, έκανε αναφορά στο γεγονός ότι έδιωξε τα κάγκελα έξω από τη βουλή, κάνοντας λόγο για συμβολική πράξη. «Τι τα θέλαμε τα κάγκελα, τι φοβόμασταν;» είπε ο ίδιος ενώ στη συνέχεια δήλωσε ότι «εγώ είχα πει ότι η πολιτική δεν μου ταιριάζει και αποφάσισα να φύγω για να συνεχίσω την παράδοση των μαθημάτων μου. Τα πράγματα όμως ήρθαν έτσι και γύρισα για να διδάξουμε ήθος και να ισχυροποιήσουμε τους δεσμούς αστυνομίας- πολιτών.

«Η αστυνομία άλλωστε είναι προστάτης των φτωχών, οι πλούσιοι δεν την έχουν τόσο ανάγκη» συμπλήρωσε ο κ. Πανούσης. Κατέληξε λέγοντας: «Εγώ πάντως θέλω να ακούω τους κ.κ. Δένδια και Κικίλια, καθώς παρότι διαφωνούμε, το κράτος έχει συνέχεια.

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε τις επιτυχίες της αστυνομίας κατά τους 8 μήνες που ο ίδιος ήταν υπουργός. Όπως για παράδειγμα, τη σύλληψη τρομοκρατών, τον εξοπλισμό του σώματος με νέο σύστημα επικοινωνίας και καινούργια οχήματα. Παράλληλα, είπε ότι «εμείς δεν στείλαμε ΜΑΤ στις καθαρίστριες, στείλαμε γυναίκες αστυνομικούς». Τόνισε ότι η αστυνομία έχει κατασυκοφαντηθεί, αφήνοντας αιχμές για την προεκλογική στάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Τον λόγο πήρε και ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης ο οποίος επεσήμανε πως η κυβέρνηση θα έχει ένα μικρό και ευέλικτο υπουργικό συμβούλιο. Με ικανούς αναπληρωτές υπουργούς, όπως ο κ. Πανούσης, ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΛ.ΑΣ.

Δεν θα φέρουμε στρατιές συμβούλων και θα εγγυηθούμε ότι σε κανένα προϊστάμενο, σε καμία δημόσια υπηρεσία δεν θα υπάρχει ο φόβος της διαθεσιμότητας, είπε ο ίδιος. Ερωτηθείς για την οπλοφορία των αστυνομικών στις διαδηλώσεις σημείωσε ότι «από το '96 υπάρχει νόμος που προβλέπει να μην οπλοφορούν οι αστυνομικοί στις πορείες».

Δημοφιλή