ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
28/01/2015 15:13 EET | Updated 28/01/2015 15:40 EET

S&P: Σε καθεστώς αρνητικής παρακολούθησης η Ελλάδα

ASSOCIATED PRESS
Trader Sal Suarino, left, works on the floor of the New York Stock Exchange Monday, June 2, 2014. U.S. stock futures are creeping higher Monday, ahead of a closely watched manufacturing report. The Standard & Poor's 500 index appears poised to add to its record high reached last week. (AP Photo/Richard Drew)

Το ενδεχόμενο υποβάθμισης του αξιόχρεου της Ελλάδας προανήγγειλε ο οίκος Standard & Poor' s, θέτοντας την αξιολόγηση της χώρας υπό παρακολούθηση με αρνητικές προοπτικές (credit watch negative).

Ο οίκος αξιολόγησης αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε πως κάποιες από τις οικονομικές και δημοσιονομικές πολιτικές που υποστηρίζει η νέα ελληνική κυβέρνηση είναι ασύμβατες με το πλαίσιο μέτρων που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ της προηγούμενης ελληνικής κυβέρνησης και των διεθνών πιστωτών της.

Αν η νέα κυβέρνηση δεν καταφέρει να καταλήξει σε συμφωνία με τους επίσημους πιστωτές για νέα βοήθεια, θα αποδυναμωθεί η χρηματοδοτική θέση της Ελλάδας και η πιστοληπτική της αξιοπιστία, προειδοποιεί ο οίκος.

«Για το λόγο αυτό τοποθετήσαμε την αξιολόγηση "Β/Β" της μακροπρόθεσμης και βραχυπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε Credit Watch Negative. Μπορεί να υποβαθμίσουμε την αξιολόγηση, αν οι διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε., την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο φτάσουν σε αδιέξοδο, περιορίζοντας την δυνατότητα της Ελλάδας να εξυπηρετήσει το χρέος της» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

(Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post