ΕΙΔΗΣΕΙΣ
28/01/2015 15:27 EET | Updated 28/01/2015 17:48 EET

Δραγασάκης: Το Μνημόνιο έχει λήξει - Θα προτείνουμε νέο πρόγραμμα

Sooc

Με κεντρικό θέμα την οικονομία ολοκληρώθηκε η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό την Τετάρτη το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη σύσκεψη η οποία διεξήχθη ενόψει της άφιξης Σουλτς και Ντάισελμπλουμ την Πέμπτη και την Παρασκευή αντίστοιχα στην Αθήνα συμμετείχαν ο κ. Δραγασάκης, ο κ. Βαρουφάκης και ο κ.Σταθάκης.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, τόνισε ότι το Μνημόνιο έχει λήξει και ότι η νέα κυβέρνηση θα προτείνει νέο πρόγραμμα. «Δεν επιζητούμε τη ρήξη με τους Ευρωπαίους. Δεν θα συνεχίσουμε την πολιτική της καταστροφής», είπε και πρόσθεσε ότι «Στον κ. Ντάισελμλουμ θα μεταφέρουμε τις προτάσεις μας και τις θέσεις μας για το πώς η Ευρώπη θα γλιτώσει την παροχή νέων δανείων».

Ο κ. Δραγασάκης απαντώντας σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το σημερινό κράχ στο Χρηματιστήριο Αθηνών επεσήμανε ότι «Σε κάθε πολιτική αλλαγή, υπάρχει ένα κλίμα αναταράξεων» και προσέθεσε ότι «η κυβέρνηση θα ασκήσει τα μετοχικά δικαιώματα των τραπεζών, δίχως να επηρεαστούν τα δικαιώματα των ιδιωτών». Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησςη εξήγησε επίσης ότι οι αλλαγές στςι διοικήσεις των τραπεζών θα γίνουν μόνο με «δημόσια διαβούλευση».

«Στόχος» είπε είναι «η σταθεροποίηση των τραπεζών και η άνοδος της χρηματιστηριακής τους αξίας», ενώ τόνισε ότι «η ελληνική οικονομία έχει πολλές ευκαιρίες». Συνέχισε δε, λέγοντας ότι «ενδιαφερόμαστε για την προσέλκυση νέων επενδύσεων».

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post