Αυτές είναι οι πιο παχύσαρκες χώρες του κόσμου (Χάρτης)

Αυτές είναι οι πιο παχύσαρκες χώρες του κόσμου (Χάρτης)

Το ποσοστό παχυσαρκίας στην Ελλάδα σε άνδρες και γυναίκες άνω των 18 ετών ανέρχονταν στο 17,6%, το 2011, ενώ το 2014 , σύμφωνα με έρευνα που έγινε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τα ποσοστά της παιδικής παχυσαρκίας στην Ελλάδα είναι τα υψηλότερα της Ευρώπης.

Τι συμβαίνει, όμως, στον υπόλοιπο κόσμο και που βρίσκεται η Ελλάδα σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες;

Ένας νέος χάρτης δείχνει τα συνεχώς αυξανόμενα ποσοστά της παχυσαρκίας παγκοσμίως και το πόσο έχει πληγεί κάθε ήπειρος από την αύξηση βάρους των πληθυσμών.

Ο χάρτης έγινε από την Clinic Compare που χρησιμοποίησε στοιχεία από πρόσφατη έρευνα που έγινε από τη CIA, σχετικά με την παχυσαρκία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι υψηλά ποσοστά υπάρχουν τόσο στην Ευρώπη, όσο τη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αμερική.

Στα πρώτα δέκα έθνη με τα μεγαλύτερα ποσοστά παχυσαρκίας είναι τα νησιά του Ειρηνικού, με την Αμερικανική Σαμόα να είναι στο προσκήνιο με το 75% του πληθυσμού της να πάσχει από παχυσαρκία και το Ναούρου και τις Νήσους Κουκ να παίρνουν τη δεύτερη και την τρίτη θέση, με 71,1% και 63,4% αντίστοιχα.

Η δυτική κουλτούρα του fast food που επηρέασε τις περιοχές αυτές μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο φαίνεται να είναι υπαίτια για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

Αυτό το άρθρο/blog βασίστηκε στο κείμενο Map Reveals Which Are The Most Obese Countries In The World που δημοσιεύτηκε στην Huffington Post Μεγάλης Βρετανίας.

Προτείνετε μια διόρθωση