Φρένο στην προεδρολογία από τον Σακελλαρίδη: «Δεν έχει κλείσει συμφωνία για το πρόσωπο»

Φρένο στην προεδρολογία από τον Σακελλαρίδη: «Δεν έχει κλείσει συμφωνία για το πρόσωπο»
Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Φρένο στην προεδρολογία έβαλε με δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Σχολιάζοντας δημοσιεύματα για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τόνισε ότι δεν έχει οριστικοποιηθεί καμία συμφωνία για το πρόσωπο του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας. «Πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησης αποτελούν η αποκατάσταση της ισότιμης θέσης της χώρας στην Ευρώπη και η προετοιμασία των προγραμματικών δηλώσεων», σημείωσε.

Με τον τρόπο αυτό παρατείνεται και η «αγωνία» στο χώρο της ΝΔ. Υπενθυμίζεται πως ως «πρώτη επιλογή» έχει χαρακτηριστεί και παραμένει ο Κώστας Καραμανλής. Σε περίπτωση που αρνηθεί, θα γίνει πρόταση στον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος ήδη δέχεται πιέσεις από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα να μην αποδεχθεί την υποψηφιότητα για Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκειμένου το ΕΛΚ να μην χάσει μία θέση Επιτρόπου στην Ε.Ε.

Από την πλευρα του πάντως, ο Γιάννης Μηλιός, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Βήμα FM, είπε: «Ένα πρόσωπο με κύρος, από τον χώρο της ΝΔ, είναι μια συναινετική λύση την οποία θα μπορούσαμε να αποδεχτούμε, αλλά να την κατανοήσει ως τέτοια και ο ελληνικός λαός»

Δημοφιλή