ΕΙΔΗΣΕΙΣ
29/01/2015 09:09 EET | Updated 29/01/2015 10:21 EET

Βενιζέλος: Μετά το Πάσχα το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Και το θέμα της ηγεσίας στο τραπέζι

eurokinissi

Μετά το Πάσχα θα πραγματοποιηθεί το αναμενόμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του Κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος.«Όλα τα θέματα θα είναι ανοιχτά ακόμα και αυτό της αλλαγής ηγεσίας» τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

«Το πραγματικό ερώτημα είναι αν η παράταξη θα κινηθεί προς τη δυναμική του μέλλοντος ή τη ρουφήχτρα του παρελθόντος» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Στη χώρα επικρατεί λανθασμένα η αίσθηση ότι γυρίσαμε στο 2009 τόνισε ο ίδιος, ενώ παράλληλα ξεκαθάρισε: «Αν μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό θα το είχαμε κάνει». Αναφερόμενος στην σημερινή κυβέρνηση, εξέφρασε την εκτίμηση ότι «η νέα κυβέρνηση δεν έχει συγκεκριμένη στρατηγική». Όπως υπογράμμισε, κάθε μέρα που περνά τα περιθώρια της οικονομίας στενεύουν

Επίσης, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «δεν θα συμπράξουμε σε παλαιοκομματικά παιχνίδια, σε ότι φορά την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας» και κατέληξε λέγοντας πως «η δική μας στάση είναι υπεύθυνη».

Ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε ότι οι εκλογές ήταν βαριά ήττα για το ΠΑΣΟΚ, την παράταξη και την στρατηγική της, αλλά και τον ίδιο προσωπικά. Απέδωσε τη μικρή κοινοβουλευτική δύναμη του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ άλλων, και στον εκλογικό νόμο που δεν άλλαξε, όπως είπε, με ευθύνη της ΝΔ. Απέδωσε ευθύνες και στην κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου, την οποία χαρακτήρισε πρωτοφανή και μίζερη, υποστηρίζοντας ότι τα ποσοστά των δύο κομμάτων μπορεί να πολλαπλασιάζονταν και να δημιουργούσαν ένα πιο ελκυστικό περιβάλλον για την παράταξη.

Είπε ότι δεν εκτιμήθηκε η προσπάθεια ή θεωρήθηκε ότι ανήκει στο παρελθόν και πως ο λαός εκφράστηκε κατά τρόπο σαφή υπέρ μιας άλλης στρατηγικής αλλά και με τρόπο αντιφατικό γιατί εκφράστηκε υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛΛ., υποστηρίζοντας ότι σχηματίστηκε μια κυβέρνηση αξιακής και πολιτικής τερατογέννεσης με κοινό παρανομαστή το αντιμνημονιακό μένος, «αλλά η πρώτη διεκδίκησή της είναι η παράταση του μνημονίου». Ευχήθηκε να πάει η χώρα προς το καλύτερο, αλλά πρόσθεσε πως αν πάει προς το χειρότερο, η ευθύνη δεν θα μπορεί να χρεωθεί στο ΠΑΣΟΚ γιατί εκείνο είχε προειδοποιήσει.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost