Αυτές οι φωτογραφίες μοιάζουν να βγήκαν από παραμύθι των αδερφών Γκριμ

Αυτές οι φωτογραφίες μοιάζουν να βγήκαν από παραμύθι των αδερφών Γκριμ

Εάν αυτές οι φωτογραφίες μπορούσαν να μιλήσουν, θα έλεγαν σίγουρα κάποιο από τα παραμύθια των αδερφών Γκριμ.

Στη σειρά φωτογραφιών με τίτλο «Οι περιηγήσεις των αδερφών Γκριμ», του Γερμανού φωτογράφου Kilian Schönberger απαθανατίζονται περιοχές από την κεντρική Ευρώπη που μοιάζουν να έχουν ξεπηδήσει από τις σελίδες ενός παραμυθιού.

«Πιστεύω ότι οι άνθρωποι νιώθουν έντονα την ανάγκη για ένα ήρεμο και φυσικό περιβάλλον, μέσα στο γεμάτο τεχνολογία περιβάλλον», αναφέρει η ίδια. «Έτσι, δεν δείχνω απλά πορτραίτα από την φύση, αλλά θέλω να δημιουργήσω οπτικά προσβάσιμα μέρη όπου ο καθένας μπορεί να ηρεμήσει νοητά και να δημιουργήσει τη δική του ιστορία. Πιθανότατα, αυτό είναι το αληθινό όφελος της δουλειάς μου: Μέρη όπου το μάτι μπορεί να ξαποστάσει σε έναν κόσμο γεμάτο ερεθίσματα».

Ο Schönberger φροντίζει να έχει πάντοτε μαζί του καλή μουσική, όταν ταξιδεύει για να αναζητήσει αυτά τα τοπία και αν και πάσχει από αχρωματοψία, δεν θεωρεί ότι είναι μειονέκτημα.

Περισσότερες φωτογραφίες του Schönberger μπορείτε να βρείτε στο Facebook και το Instagram.

Brothers Grimm Inspired Photos Make Fairytales Come True

Αυτό το άρθρο/blog βασίστηκε στο κείμενο Warning: This Brothers Grimm Fairy Tale Photo Series May Give You (Beautiful) Nightmares που δημοσιεύτηκε στην Huffington Post Αμερικής.

Δημοφιλή