Αποτυχημένη ενέδρα θανάτου κοντά στον Άρειο Πάγο

Αποτυχημένη ενέδρα θανάτου κοντά στον Άρειο Πάγο
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Αποτυχημένη ενέδρα θανάτου κοντά στον Άρειο Πάγο και το Εφετείο Αθηνών εκδηλώθηκε χθες λίγο πριν από τις 20:00 το βράδυ στην οδό Κυρίλλου Λουκάρεως στην περιοχή Γκύζη-Πολύγωνο.

Οι δύο εκτελεστές που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα είχαν στόχο έναν 49χρονο άνδρα από την Αλβανία, που είχε λάβει άδεια από τις φυλακές, όπου εκτίει ποινή φυλάκισης για σοβαρές παραβάσεις του νόμου περί όπλων. Είχε συλληφθεί για κατοχή μεγάλου οπλοστασίου.

Το περιστατικό καταγράφηκε στις 19:40, όταν οι δύο δράστες παρακολουθούσαν το υποψήφιο θύματος και το προσέγγισαν την ώρα που εκείνο κινείτο πεζός την ανηφόρα πάνω από το δικαστικό μέγαρο. Ο συνεπιβάτης έβγαλε ένα πιστόλι και πυροβόλησε τουλάχιστον πέντε φορές εναντίον του 49χρονου, ο οποίος κατάλαβε έγκαιρα την δολοφονική τους πρόθεση και καλύφθηκε πίσω από ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο αποφεύγοντας τα πυρά. Οι επίδοξοι δολοφόνοι ανέπτυξαν ταχύτητα και εξαφανίστηκαν στα στενά της περιοχής. Οι αστυνομικοί εντόπισαν στο σημείο της επίθεση πέντε κάλυκες των 22ΜΜ, ενώ κάλεσαν και έλαβαν κατάθεση από τον 49χρονο προκειμένου να προσδιορίσουν τα κίνητρα των δραστών. Αναζήτησαν επίσης, υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής προκειμένου να εντοπίσουν ύποπτες κινήσεις των επιβατών της μοτοσυκλέτας. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν πως κίνητρο της δολοφονικής απόπειρας είναι προσωπικές και οικονομικές διαφορές.

Δημοφιλή