ΕΛ.ΑΣ.: Εξετάζεται αλλαγή δόγματος στα μέτρα ασφαλείας για Μαξίμου, Βουλή, υπουργεία και υπουργούς

ΕΛ.ΑΣ.: Εξετάζεται αλλαγή δόγματος στα μέτρα ασφαλείας για Μαξίμου, Βουλή, υπουργεία και υπουργούς
eurokinissi

Αλλαγή δόγματος στα μέτρα ασφαλείας στο Μέγαρο Μαξίμου, στη Βουλή, στα κτίρια που στεγάζουν τα υπουργεία και στις οικίες των υπουργών, εξετάζει η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., ύστερα από εντολή των πολιτικών προϊσταμένων της.

Ήδη από τα περισσότερα υπουργεία έχουν απομακρυνθεί οι στατικές αστυνομικές δυνάμεις και οι διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες έχουν τοποθετηθεί σε μεγαλύτερη απόσταση. Ενδεικτική είναι η μετακίνηση στην οδό Φιλελλήνων της διμοιρίας που βρισκόταν ακριβώς κάτω από το υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Εσωτερικών-Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Νίκος Βούτσης και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης δεν επιθυμούν την στατική ένστολη φρούρηση των σπιτιών τους σε 24ωρη βάση. Αντ’ αυτού οι οικίες τους θα επιτηρούνται από λιγότερους αστυνομικούς, οι οποίοι θα φοράνε πολιτικά και θα περιπολούν με διακριτικότητα.

Σύντομα αναμένεται να συγκληθεί στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. η αρμόδια επιτροπή εκτίμησης απειλών για την αναθεώρηση τους σχεδιασμού των μέτρων ασφάλειας προσώπων και κτιριακών εγκαταστάσεων, ανάλογα με τις επιθυμίες και εντολές της νέας πολιτικής ηγεσίας.

Ανώτατοι αξιωματικοί, πάντως, έχουν από χθες δώσει εντολές στους αρμόδιους αξιωματικούς της Ασφάλειας και της Αντιτρομοκρατικής να μπουν σε μία διαδικασία επαφών με αξιωματικούς της φρουράς του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, υπουργών και βουλευτών, για να αποφασιστεί ο τρόπος φύλαξης που επιθυμούν να έχουν οι ίδιοι.

Στρατηγός της ΕΛ.ΑΣ., επικοινώνησε με τον νέο επικεφαλής της εξωτερικής φρουράς του Μεγάρου Μαξίμου και τον υπεύθυνο της προσωπικής φρουράς του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να διερευνηθεί αν υπάρχει επιθυμία αλλαγής των μέτρων ασφαλείας του Μαξίμου.

Δημοφιλή