Αυτό το βίντεο θα αλλάξει τον τρόπο που αντιμετωπίζετε το σώμα σας

Αυτό το βίντεο θα αλλάξει τον τρόπο που αντιμετωπίζετε το σώμα σας

Ο όρος «ιδανικό σώμα» έχει αλλάξει πολλές φορές μορφή και νόημα τα τελευταία 3.000 χρόνια. Στην Αρχαία Αίγυπτο ήταν οι λεπτοκαμωμένοι ώμοι και η λεπτή μέση, κατά τη διάρκεια της ιταλικής αναγέννησης ήταν μία γεμάτη κοιλιά και ανοιχτόχρωμο δέρμα και την δεκαετία του '80 ήταν το αθλητικό σώμα που έχει καμπύλες.

Ένα βίντεο με τίτλο «Το ιδανικό γυναικείο σώμα μέσα στα χρόνια» συνδυάζει όλες τις τάσεις από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και παρουσιάζει μία ποικιλία από αρχέτυπα μέσα στα χρόνια αλλά και τον τρόπο που τα αρχέτυπα αυτά επηρεάστηκαν από την κοινωνία, την τέχνη και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι ο όρος «ιδανικό» είναι ευμετάβλητος.

«Πρόθεσή μας ήταν να συγκρίνουμε αυτές τις φιγούρες που θεωρούνταν ιδανικές με έναν τρόπο αντίστοιχο με αυτόν που παρουσιάζονται στις φωτογραφίσεις μόδας, τονίζοντας την αισθητική της κάθε εποχής. Ταυτόχρονα, θέλαμε να αναδείξουμε το γεγονός ότι τα κριτήρια της ομορφιάς αλλάζουν με τον καιρό», δηλώνει ένας από τους παραγωγούς του βίντεο.

Μέσα από το βίντεο είναι τονίζεται η διαφορετικότητα και η ιδιαιτερότητα του καθενός. Άλλωστε κάθε σώμα είναι ιδανικό με τον τρόπο του και κάθε σωματότυπος είναι όμορφος. Το πιο σημαντικό στοιχείο, όμως, είναι ότι μερικοί άνθρωποι κρίνουν μία γυναίκα μόνο από την εξωτερική της εμφάνιση, ενώ άλλη δεν δίνουν καμία απολύτως σημασία.